Reprezentanții unei companii mari au decis să ofere o primă de recrutare în valoare de 1.000 de dolari pentru a atrage noi angajați pe posturi de menajeră și personal la bucătărie, în contextul în care se confruntă cu un deficit imens de forță de muncă.

Ce companie oferă prime de recrutare de 1.000 de dolari pentru menajere

Cel mai mare operator de parcuri tematice din lume, Disney, încearcă din răsputeri să recruteze menajere și personal la bucătărie la sediul său din Florida. Afacerile din Statele Unite ale Americii sunt afectate de un deficit important de forță de muncă. Într-o încercare de a rezolva această problemă, compania oferă bonusuri în valoarea de 1.000 de dolari pentru a atrage muncitori.

Disney plătește menajerele cu 16 dolari pe oră, iar bucătarii cu 18 dolari pe oră. Noii sosiți au dreptul să primească o parte din suma de 1.000 de dolari dacă rămân angajați cel puțin 90 de zile. Prima plată va fi de 250 de dolari și va fi făcută după această perioadă, iar restul banilor vor fi dați după 150 de zile.

Compania Disney se confruntă cu probleme de angajare după ce, în urmă cu nouă luni, a concediat 28.000 de angajați, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, numărul concedierilor a crescut până la 32.000.

Cine câștigă cele mai mari salarii în România

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Statele Unite ale Americii au raportat 34.494.677 de cazuri de Covid-19. În total, 28.927.335 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul negru a ajuns la 619.424 de persoane decedate după ce s-au infectat cu noul coronavirus, potrivit site-ului worldometers.info.

Casa Albă a anunțat că până la data de 4 iulie vor fi vaccinată anti-Covid-19 aproximativ 67% din populația adultă a Statelor Unite ale Americii. Obiectivul stabilit de președintele american Joe Biden pentru această dată era altul, de 70% din populația adultă, dar acesta nu va putea fi atins. Motivul este acela că persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani se imunizează într-un ritm mai lent față de cei mai în vârstă.

Ce prag al campaniei de vaccinare anti-Covid-19 vor atinge în curând Statele Unite ale Americii

Mai exact, potrivit consilierul lui Joe Biden în problema Covid-19, Jeff Zients, Statele Unite ale Americii vor ajunge la 160 de milioane de persoane complet imunizate împotriva coronavirusului ”nu mai târziu de jumătatea lunii iulie”.

Doctorul Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite ale Americii, a declarat că există ”un pericol real” că în cazul în care unele persoane vor continua să fie reticente față de vaccinurile anti-Covid-19 este posibil să apară ”noi valuri localizate ale pandemiei de coronavirus”. coral