În ultima perioadă, cazurile de infectare cu Covid-19 au crescut semnificativ în rândul persoanelor nevaccinate. Astfel, autoritățile ar putea introduce primele restricții pentru acești români.

Autoritățile din România ar putea înăsprească  restricţiile pentru cei nevaccinaţi, din cauza numărului mare de cazuri noi. Iată care sunt măsurile care pot stopa pandemia de COVID-19.

România a început să se închidă pe bucăți, din cauză că rata de infectare crește alarmant de la o zi la alta. Capitala și județul Ilfov au cel mai mare număr de îmbolnăviri. 

Astfel, autoritățile ar pregăti un set de restricții pentru persoanele nevaccinate. Se discută inclusiv ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricționat în mall-uri, dar și în restaurante, teatre sau cinematografe.

Rata de vaccinare a scăzut foarte mult în România. Așadar, Executivul dorește prin impunerea noilor restricții să îi motiveze pe români să se vaccineze, dar și prin stimulentele financiare, precum acele tichete de masă în valoare de 100 de lei și tombola pregătită pentru luna octombrie. 

Însă, ministrul interimar de la Ministerul Sănătății continuă cu proiectul început de Ioana Mihăilă.

Mai exact, un set de restricții pentru persoanele nevaccinate, care nu se testează sau care nu pot dovedi că au trecut prin boală, pentru care va fi interzis accesul în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante, potrivit Antena3.ro.

Prin urmare, în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante vor avea acces numai persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atestă faptul că persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, s-a testat cu cel mult 24 de ore înainte sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. 

coral