Primarul comunei Chinteni, Magdalena Lucia Suciu, atrage atentia asupra faptului ca in comuna exista peste 600 de copii care nu au conditii normale in care sa isi desfasoare activitatea scolara. Potrivit acesteia, cu toate ca exista deja un contract pentru modernizarea scolii, derulat in urma unei licitarii publice, reprezentantii Guvernului au nu dau doi bani pe situatia copiilor din Chinteni, motiv pentru care a chemat Ministerul Dezvoltarii in judecata. 

"Daca in anul 2010 comuna Chinteni avea un numar de 3125 de locuitori, in acest moment, in urma unui recensamant pe care l-am derulat, inca neoficial, acem aproximativ 7000 de locuitori in comuna. Foarte important este faptul ca, dintre acestia, un numar de 600 sunt copii, cu varste cuprinse intre 1 si 6 ani.", a arata Magdalena Lucia Suciu, intr-un interviu oferit in exclusivitate pentru Buna Ziua Cluj.

"Scoala nu este insa o cladire cu care sa ne mandrim insa la niveul comunei Chinteni. In anul 2000 am preluat o ruina, am incercat atunci impreuna cu Inspectoratul Scolar sa reabilitam cladirea scolii pe fonduri europene, insa conditiile nu erau prielnice. Pentru Romania era un proiect pilot, care astazi nu ne ajuta cu nimic. Apoi am demarat un proiect, alaturi de colegii din Consiliul Local, in care am investit, pe langa mult suflet, si o importanta resursa financiara din bugetul nostru. Am achizitionat terenul limitrof scolii, tocmai pentru ne-am dorit sa ne extindem, si am identificat sursa de finantare. Am stat cateva saptamani bune la Bucuresti, am castigat proiectul, am demarat licitatia publica, am dat ordin de inceperea lucrarilor si a venit acest guvern minunat care ne-a spus ca se reziliaza toate contractele.

Sigur ca eu nu pot accepta asa ceva, este vorba despre foarte multa munca depusa de catre noi pentru acest proiect. Am incercat sa explic tuturor, inclusiv guvernantilor, ca pana la urma cei 600 de copii trebuie sa-si desfasoare activitea undeva, iar in acest moment nu au unde. Au ramas absolut idiferenti la toate solicitarile noastre, ba mai mult, au reziliat contractul fara sa ne informeze. Si toate acestea in contextul in care noi aveam o licitatie publica demarata si un contract pentru inceperea lucrarilor. 

Eu, personal, am deschis un proces in acest sens, am avut deja un prim termen, iar ce de la Bucuresti, de la Ministerul Dezvoltarii au fost extrem de suparati si au facut tot ce le-a stat in putinta pentru ca acest proces sa se deruleze la Bucuresti. Instanta nu a accptat, astfel incat mergem in continuare si ne judecam la Cluj.

Aceeasi situatie o am si pe un proiect care vizeaza asfaltarea a 22 de km in localitatea Chinteni si cred ca magistratii se vor apleca asupra acestui dosar si Ministerul Dezvoltarii va suporta cheltuielile. ", mai arata primarita din Chinteni.

Puteti vizualiza in intregime interviul cu primarita Magdalena Lucia Suciu in clipul de mai jos:

 

 

 

coral