News Flash:

Lucrări de întreținere și asfaltare pe DJ 161F Valea Caldă – Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud

28 Septembrie 2022
383 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucrari

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe sectorul de drum Valea Caldă – Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud, situat pe drumul județean 161F.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează sectorul în lungime de aprox. 5 kilometri cuprins între km 0+000 și km 4+829. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea tronsonului dintre km 3+000 și km 4+829, astfel că drumul județean 161F va fi integral asfaltat.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța lucrărilor e dată de conexiunea facilă între judeţele Cluj şi Bistrița-Năsăud pe care acest drum județean o va asigura la finalizarea operațiunilor, cu consecințe benefice în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone.”

Operațiunile vor consta în realizarea fundației din blocaj de piatră brută, completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale, refacerea terasamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, realizarea de drenuri longitudinale și de șanțuri pavate de beton, așternerea stratului de balast stabilizat și, în final, a covorului asfaltic.

În această fază lucrările constau în reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de piatră, aducerea la profil a acostamentelor și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0917 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038711 (s)