Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 109C Țaga – Sucutard, derulate de Consiliul Județean Cluj ca parte a proiectului european „Drumul Bistriței”,  se apropie de finalizare.

Sectorul vizat are o lungime de peste 7,8 km, de la km 17+600 la km 25+481, și face legătura cu alte două tronsoane ce compun Drumul Bistriței, respectiv DJ 172A, care asigură accesul spre județul Bistrița-Năsăud, și DJ 161G care asigură accesul spre drumul național DN 16.

Pentru completa finalizare a investiției, în perioada următoare se vor încheia lucrările de amenajare a albiei podului de la kilometrul 18, va avea loc asfaltarea trotuarelor și vor fi realizate marcajele și semnalizarea rutieră.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem la un singur pas de finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean 109C care asigură, de acum, o circulație normală şi în condiţii de deplină siguranţă. Acesta facilitează tranzitarea rapidă a zonei, precum și accesul către județul Bistrița-Năsăud, dar și spre drumul național 16, pe direcția Cluj-Napoca sau spre județul Mureș.”

Anterior acestei ultime etape, au fost executate operațiuni constând în asfaltarea în două straturi a întregului sector, realizarea acceselor în curțile gospodăriilor, respectiv a sistemul de scurgere a apelor, reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea acostamentelor, betonarea șanțurilor, amenajarea trotuarelor, a intersecțiilor și a drumurilor laterale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 26.323.000 lei, suma fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

 

coral