De doi ani de zile, conducerea Primăriei Cluj-Napoca vorbeşte despre lărgirea străzii Bună Ziua, se caută cele mai bune soluţii pentru descongestionarea traficului sau se discută despre exproprierea terenurilor din zonă.

Proiectul de modernizare a străzii Bună Ziua, anunțat cu surle și trâmbițe de municipalitate, acumulează deja luni de întârziere și nici măcar nu a început. Astăzi, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că lucrările vor începe în trei luni de zile.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, după modernizare, strada Bună Ziua ar urma să aibă 3 benzi de circulație (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), pistă de biciclete, 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3,25m, pistă bicicliști 2,25m).

“Despre strada Bună Ziua vă dau o veste bună. Am reușit după multe, multe, lupte să deblocăm acest proiect. Suntem în ultima fază pentru licitația de mutare a rețelelor. Am fost blocați de diferite proceduri, dar le-am deblocat. Până în 12 februarie e termenul limită până la care se pot depune ofertele pentru relocarea rețelelor de gaz. După această dată, vom putea vota în Consiliul Local studiul de fezabilitate, suntem aproape gata și cu evaluările, va intra în Consiliul Local întreg proiectul, inclusiv cu partea de exproprieri. Într-o notă absolut realistă, cred că undeva în trei luni, din acest moment, am putea să începem lucrările pe strada Bună Ziua, să facem și lărgirea străzii. Vor fi trei benzi de circulație, vor fi două piste pentru biciclete, care să asigure un confort celor care le folosesc și două trotuare”, a comentat Tarcea la un post de radio.

Mai mult, pentru descongestionarea traficului în zonă, Primăria Cluj-Napoca mai are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii: la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului și la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.

În 2017, municipalitatea dădea o lovitură dezvoltatorilor imobiliari din zonă sistând eliberarea autorizațiilor de construire din cauza încărcării foarte mari a traficului.

coral