Lucrările au fost începute la sfârșitul lui 2018 și trebuie finalizate până la sfârșitul lui 2021.

Aflat într-o zonă extrem de importantă a orașului, Hotelul Sport urmează să fie scos din starea de degradare destul de avansată și modernizat.

Procesul de modernizare era planificat să înceapă acum patru ani, dar abia în decembrie 2018 a luat startul.

BANCHERUL CIORCILĂ, PROPRIETARUL HOTELULUI

Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova (SIF2), a achiziționat unitatea hotelieră de peste drum de Cluj Arena cu 3,65 de milioane de euro.

Conform contractului nr. 4919/ 19.09.2018, 99% din capitalul social al firmei care administrează unitatea, respectiv 19,2 milioane de acțiuni, trece în proprietatea societății Winners Park Invest, deținută în mod indirect de către Horia Ciorcilă, administrator al SIF2, președintele Băncii Transilvania Cluj.

Societatea Hotel Sport este filială a SIF Moldova din 2015. În această perioadă, în rapoartele periodice de activitate, individuale și consolidate ale SIF2 s-au prezentat informații privind proiectul de modernizare a hotelului și investițiile necesare, precum și întârzierile mari determinate de procesele dintre Primăria Cluj-Napoca și Prefectura Cluj privind procedura de modificare a Planului Urbanistic General, referitoare la reîncadrarea unor loturi de teren.

APARE UN NOU CORP: SALĂ DE EVENIMENTE

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în vară planul urbanistic zonal (PUZ) pentru acest perimetru. “Terenul care face obiectul studiului, de 6.235 mp, se află la limita vestică a Parcului Simion Bărnuțiu, în vecinătatea Cluj Arena, pe Aleea Stadionului nr. 1. La sfârșitul anilor ’70, Oficiul Județean de Turism, în calitate de beneficiar, a demarat proiectarea Hotelului Sport, ulterior construirea sa la începutul anilor ’80.

Prin PUZ se propune reabilitarea, modernizarea și extinderea Hotelului Sport în vederea diversificării serviciilor și implicit readucerea la viață a unei clădiri cu o poziție dominantă în țesutul urban.

Odată cu modernizarea Hotelului Sport, capacitatea acestuia va crește de la 136 la 150 de camere. Va mai fi construit încă un corp de clădire 2S+P, care va fi folosit ca sală de evenimente. Sala va avea o parcare cu capacitatea de 90 de locuri. 

Sursa: monitorulcj.ro coral