Creierul nostru e uimitor. Ne poate ajuta sa ne atingem limitele, sa ne indeplinim visele cele mai dragi si sa realizam cele mai complicate teluri. Pentru asta ar trebui sa intelegem insa cum functioneaza creierul. Iata cateva informatii:

1. Pentru creierul nostru nu e nicio diferenta intre realitate si imaginatie

Creierul nostru reactioneaza la fiecare gand, fie el adevarat sau fictiune. De aceea oamenii care vad totul in roz sunt mai fericiti si de aceea corpul nostru accepta placebo ca pe un medicament real.

2. Munca intelectuala nu oboseste creierul

Oboseala apare din cauza emotiilor noastre. Compozitia sangelui care trece prin creier cand e activ nu se schimba.

3. De cele mai multe ori, creierul functioneaza automat

Mai mult de jumatate din gandurile de azi sunt cele de ieri. De aceea e atat de greu pentru pesimisti sa-si schimbe perceptia asupra lumii. Ei chiar trebuie sa-si „curete” creierul ca sa-l faca sa reactioneze mai des la lucruri pozitive.

4. Vedem lucrurile la care ne gandim

Orice ganduri se transforma in experienta de viata. De exemplu, daca visezi la o excursie la Paris, vei gasi lucruri care sa iti aminteasca de acest oras peste tot. Daca vrei sa schimbi lumea din jurul tau, schimba-ti gandurile.

5. Creierul nostru are nevoie de antrenament, exact ca si muschii

Creierul nu e diferit de muschi, are nevoie de antrenament – invatat, exercitii in aer liber, alimentatie sanatoasa, somn bun, calatorii, activitati noi, dans.

6. Creierul nostru nu se odihneste niciodata

Chiar si atunci cand dormim, creierul nostru continua sa munceasca din greu. Ba mai mult, activitatea sa din timpul somnului e chiar mai intensa decat in timpul zilei.

7. Deconectarea ocazionala e vitala

Ca sa nu ne inecam in miile de ganduri negative, trebuie sa ne deconectam pentru a-i oferi o pauza sistemului nostru imunitar. Nu uita de odihna activa – pentru creierul nostru e cel mai util mod de relaxare.

Vivadiva studio coral