Ludovic Orban îl avertizează pe premierul Florin Cîțu că moțiunea de cenzură împotriva lui este foarte posibil să fie adoptată. De asemenea, Ludovic Orban declară că PNL, partidul pe care încă îl conduce, va apăra actualul guvern al cărui premier este Florin Cîțu.

Ludovic Orban, avertisment pentru Florin Cîțu în ceea ce privește moțiunea de cenzură. ”Există parlamentari pentru două moţiuni de cenzură, nu numai pentru una”

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură, ținând cont de numărul mare de parlamentari ce susţin acest demers, iar PNL va apăra actualul Guvern al României.

De asemenea, Ludovic Orban recunoaște că guvernul Cîțu se află într-o situație foarte proastă, în contextul în care se mai pregătește o moțiune de cenzură care are, de asemenea, parlamentarii necesari pentru a dărâma guvernul.

Ludovic Orban îl pune în gardă pe Florin Cîțu

”Trebuie să fie pregătit (premierul Florin Cîţu pentru moţiunea de cenzură – n.red.) pentru moţiunea de cenzură pentru că moţiunea asta de cenzură s-a născut în urma unor decizii pe care le-a luat în calitate de prim-ministru, repet, fără consultarea mea şi fără acordul meu. Noi vom apăra guvernul, în mod evident, PNL va face tot ce e posibil pentru a apăra guvernul. Sigur că situaţia nu este deloc bună, practic formaţiunile politice care şi-au anunţat intenţia de a depune şi a vota moţiunea de cenzură deţin un număr foarte mare de parlamentari şi există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură.

Sigur, vom vedea mâine la Birourile Permanente Reunite. Deocamdată trebuie demarată procedura constituţională de cenzură prin convocarea BPR şi convocarea către Guvern care reprezintă obligaţia Camerei Deputaţilor. Vom vedea programarea. Textul constituţional este bine cunoscut, moţiunea din momentul în care este depusă se citeşte în maximum 5 zile şi se votează după 3 zile de la citire. Asta este procedura”, a declarat Ludovic Orban, ieri seara, la Braşov.

Se depun două moțiuni împotriva actualului guvern?

În plus, Ludovic Orban avertizează că este posibilă depunerea a două moţiuni de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu.

De asemenea, Ludovic Orban recunoaște că soarta guvernului Florin Cîțu atârnă de un fir de ață.

Și a doua moțiune ar avea necesarul de voturi pentru a fi adoptată

”S-a ajuns  în situaţia în care sunt atâţia parlamentari care în momentul de faţă nu mai susţin Guvernul, încât e posibilă depunerea a două moţiuni. pentru a depune o moţiune ai nevoie de minimum 25 la sută dintre deputaţii şi senatorii care  compun Parlamentul României.

Iată că există parlamentari pentru două moţiuni de cenzură, nu numai pentru una. Există un risc mare, riscul creat ca  urmare a demersului făcut de USR PLUS care era parte componentă din majoritatea parlamentară care susţinea guvernul şi practic suntem într-o situaţie foarte dificilă care atârnă printr-un fir de aţă”, a precizat Ludovic Orban. coral