Mamele din Cluj-Napoca se confruntă zi de zi cu aceeași problemă: se chinuie să se plimbe cu copilul în cărucior pe multe dintre trotuarele din oraș. Femeile se plâng că multe trotuare fie sunt distruse, fie prea înguste (și trebuie să meargă pe carosabil) fie nu există.

„Trotuare mult prea înguste pentru cărucioare sau foarte înclinate (bine, asta este pentru a facilita intrarea în parcări, dar oricum). Să nu vorbim de zona centrală unde multe magazine nici nu au rampă pentru cărucior (aici mă gândesc și la persoanele cu dizabilități), borduri foarte înalte unde abia urci cu căruciorul, autobuzele nu opresc aproape de bordură ca să poți coborî decent și în siugranță cu copilașul”, a explicat Kinga B., o mamă.

„Locuiesc pe strada Câmpului (Mănăștur) și îmi este mai ușor să ies la plimbare cu bebelușul în marsupiu decât cu căruciorul. Am ieșit de câteva ori și am fost nevoită să ies de pe carosabil de foarte multe ori. Mă gândeam ce o să fac pe viitor când va crește și va fi greu de purtat în marsupiu”, a spus Gabriela N.

„Strada Mamaia, cu stâlpi în mijlocul trotuarului care și așa este îngust. E imposibil de trecut cu un cărucior. Mai este și parcare lângă trotuar, deci nici măcar pe carosabil nu poți merge să ocolești stâlpul”, a mai spus Marta M.

„Marea problemă este cauzată de mașinile parcate pe trotuar, de cele mai multe ori cu totul, așa încât trebuie să ocolești pe carosabil, unde te claxonează mașinile care circulă cu viteză”, a adăugat Florina F.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele problemelor cu care mamele cu copil mic se confruntă zi de zi. Din acest motiv s-au decis să înainteze o cerere către primarul Emil Boc, să li se alăture într-o plimbare cu căruciorul pe trotuarele din Cluj-Napoca.

„Să îi lansăm primarului Emil Boc o invitație, să ni se alăture la o plimbare, cu un cărucior, în zonele cele mai greu accesibile din acest punct de vedere. Eu zic că așa cum are timp de genoflexiuni pentru bilete și pentru lucruri lăudabile și pozabile, ar trebui să se aplece puțin și asupra nevoilor cetățenilor în cazul acesta ale noastre, ale mămicilor”, a spus Mădălina D.

coral