Consiliului Local a dispcutat, în cursul ultimei ședințe de consiliu local, un proiect care vizează acordarea de stimulente financiare lunare medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a solicitat primăriei acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate în limita a două salarii minime brute pe țară, din veniturile proprii ale spitalului.

Până la adoptarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2023, limitele lunare de cheltuieli cu stimulentele nu pot depăși 1/12 din bugetul cu această destinație alocat în 2022”, se arată în documentul citat.

Prin acordarea stimulentelor financiare lunare se urmărește „motivarea categoriilor de personal de specialitate să rămână în sistemul sanitar și să se dezvolte profesional.

În același tim, se creează contextul identificării și atragerii de personal medical – tineri specialiști în specialități deficitare și stimulării cazurilor de tineri specialiști din domeniul medical care pot contribui la creșterea calității actului medical și a veniturilor proprii ale spitalului.

coral