Dacă ai în plan achiziționarea unei mașini, în perioada următoare, trebuie să știi că Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate la vânzare autoturisme și vehicule comerciale second-hand, în mai multe județe din țară. Vehiculele confiscate de ANAF pot fi cumpărate fie prin licitație, fie prin sistemul de vânzare directă, în decembrie 2021.

Ce mașini pot cumpăra românii de la ANAF, în decembrie 2021

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dezvăluit ce mașini vinde sau licitează, în luna cadourilor – decembrie. Este perioada perfectă pentru a-ți achiziționa o mașină nouă, deoarece prețurile sunt destul de bune. În cazul licitațiilor, poate ești norocos și îți cumperi autoturismul mult visat la un preț decent.

Fă-ți un cadou în luna surprizelor

ANAF scoate la vânzare sau licitează autoturisme și vehicule comerciale second-hand, în stare bună, ce-și pot găsi luna viitoare un proprietar. Printre modelele disponibile se numără Fiat Ducato, an de fabricație 2004, prețul de pornire al licitației fiind de 6.000 lei, exclusiv TVA. Licitația are loc în data de 9 decembrie, în localitatea Mediaș.

Oferte disponibile

Un alt autoturism ce urmează să fie licitat este VW Passat berlină 1,9 TDI, an fabricație 2003, nr locuri 5, putere maximă 74 kw, masă totală maximă autorizată 1970 kg, combustibil motorină, cu închidere centralizată, radio-cd, geamuri electrice și încălzite, ABS, ESP transmisie manuală, aer condiționat, 4 airbag-uri și peste 438000 km. În cazul acestui model, prețul de pornire este de 3600 lei, exclusiv TVA. Licitația va avea loc pe 9 decembrie, în localitatea Mediaș.

Dacă vrei un Peugeot Partner, an de fabricație 2006, cu motor 1,9 litri diesel, prețul de pornire al licitației ANAF este de 6.700 lei, exclusiv TVA. Licitația va avea loc pe 7 decembrie, în localitatea Tg. Mureș. În același oraș și în aceeași zi, se va licita un Fiat Stilo, an de fabricație 2003, cu motor 1,6 litri benzină, al cărui preț de pornire este de 2.580 lei, exclusiv TVA.

Cu cât se va licita un VW Passat sau Mercedes-Benz

Două zile mai târziu, pe 9 decembrie, în orașul Medgidia, va avea loc licitația unui VW Passat, an de fabricație 2006, motor 1,9 litri diesel. Prețul de pornire lansat de ANAF este de 6.200 lei, exclusiv TVA.

Fanii Mercedes-Benz vor avea ocazia să-și cumpere un astfel de model de 2,2 litri diesel, an 2001, la Timișoara, la data de 21 decembrie. Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prețul de pornire al licitației este de 38.100 lei lei cu TVA.

Acte necesare ce trebuie depuse la ANAF

Pentru a participa la licitaţiile ANAF, ofertanţii trebuie să depună, cu cel puţin o zi înainte de data evenimentului, următoarele documente:

– oferta de cumpărare;
– dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, ce reprezintă 10% din preţul de pornire a licitaţiei;
– împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
– persoanele juridice române trebuie să depună copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
– pentru persoanele juridice străine, ANAF are nevoie de actul de înmatriculare tradus în limba română;
– în cazul persoanelor fizice române, copie de pe actul de identitate;
– pentru persoanele fizice străine, trebuie copie de pe actul de identitate/paşaport;
– declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care atestă faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul, scrie Wall-street.

  coral