Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 1-7 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat cu efective mărite pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză.

Totodată, s-a acţionat pentru întarirea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de biciclete/trotinete şi prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 3 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00.

În cele 2 ore, poliţiştii au legitimat peste 260 de persoane şi au verificat 164 de autovehicule.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, faţă de 3 dintre aceştia a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acţiunii, au fost desfăşurate activităţi cu un puternic caracter preventiv/educativ utilizatorilor de biciclete şi trotinete, 28 de conducători ale acestor tipuri de vehicule fiind sancţionaţi contravenţional pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare.

coral