După ce în ultimele zile mai multe rațe ar fi fost găsite moarte pe lacul 1 din Parcul de Est al Clujului, oamenii sunt îndemnați, pe paginile de socializare, să alerteze autoritățile pentru a lua măsuri.

Un clujean a semnalat, pe pagina de Facebook SOS Parcul Est, că de două săptămâni, pe lacul din cartierul Gheorgheni au fost văzute mai multe rațe moarte. 

Bună ziua! Vă scriu pentru că, începând de două săptămâni, apar tot mai multe rațe moarte pe Lacul 1 Gheorgheni. Am sunat estimativ acum 10 zile la Poliția Locală Cluj-Napoca, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic.

Vecinii și angajații Regiei Autonome a Domeniului Public doar strâng rațele moarte (până acum cred că sunt mai mult de 30 de exemplare). Cred că este o problemă foarte importantă. Am vecini care stau lângă lac de mai bine de 50 de ani, dar o asemenea problemă n-au vazut. Am atașat poze făcute ieri", a scris clujeanul, pe Facebook.

Reprezentanții Asociației SOS Parcul Est îi îndeamnă pe clujeni să se mobilizeze și să sesizeze autoritățile. 

"Când suntem mulți, puterea crește! Alertează autoritățile privind moartea rațelor de la lacul 1, parte a Parcului Est, propus de noi. Trimite și tu o sesizare la registratura@primariaclujnapoca.ro și la Garda de Mediu (cjcluj@gnm.ro) ca autoritățile să se mobilizeze pentru salvarea rațelor".

coral