Maia Emilia Ninel Morgenstern, actriță de film, radio, scenă, televiziune și voce, directoare a Teatrului Evreiesc de stat și actriță și cântăreața în limba idiș, și-a anunțat retragerea din lumea teatrului după 40 de ani de carieră.

Maia Morgenstern a anunțat că se retrage din lumea teatrului

Considerând că merită puțină liniște, marea doamnă a teatrului românesc a anunțat, pe rețelele de socializare, că se retrage din lumina reflectoarelor. Cu această ocazie, actrița a povestit despre începutul carierei, ajungând până în prezent, când sfera artei va rămâne mai săracă fără ea. Mesajul a venit însoțit de mai multe imagini de pe vremea studenției.

„Aștept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aștept pensia. Merit. Acum patruzeci de ani și ceva, puțin ceva, am căzut la examenul de la facultate.Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat.Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea și poeziile. De forță, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

„Am făcut stagiul în provincie. Așa era legea. Nu mi-a fost ușor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de „turnee” și deplasări prin toate satele și catunele din țară, la țară. Sau împrejurimi. Case de cultură sătești. Sau grajduri. Era frig și zloată și noroi și apa prindea pojghiță de gheață în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred”, a continuat marea stea.

S-a perfecționat cu profesoara lui Brad Pitt

Ivana Chubbuck, creatoarea unei şcoli de actorie la Hollywood şi trainer al unora dintre cei mai cunoscuţi actori, precum Brad Pitt, Charlize Theron, Jim Carrey, Halle Berry și Sylvester Stallone, a ținut un masterclass de actorie și public speaking în decembrie 2018, la București.

Printre elevele ei s-au numărat Maia Morgenstern, Iulia Vântur, Andreea Raicu și Dava Săvuică. Celebra noastră actriță a fost singura care, în cele două zile de training, a lucrat doar ea cu Ivana Chubbuck. Restul vedetelor din România au deprins noile reguli din sală.

„Cu siguranţă mesajul pe care mi-aş dori să-l transmitem este acela că dezvoltarea personală, comunicarea şi abilităţile de lider sunt foarte importante în viaţa fiecăruia dintre noi, iar Ivana Chubbuck asta oferă, nu doar o tehnică de a juca la cel mai înalt nivel”, a spus Maia Morgenstern.

coral