Monica Melencu, mama Luizei Melencu, a declarat – astazi – ca a fost obligata si amenintata de un comisar de politie sa dea probele biologice si cele de ADN la Institutul de Criminalistica.

Mama Luizei Melencu lanseaza acuzatii grave dupa ce s-a prezentat la Institutul National de Criminalistica pentru a i se recolta probe ADN. Femeia sustine ca s-a razgandit si nu a mai vrut sa dea probele, insa a fost ”fortata”.

“Am fost umiliti. Am fost umiliti. Nu sunt de acord cu ce se intampla aici, nu am fost de acord. Mi s-au spus niste reguli, cand acest domn nu l-a lasat pe acel domn care trebuia sa ne ia testele sa ne explice despre ce este vorba, pur si simplu, s-a infuriat si a zis ca ma ia cu forta. Am fost obligata, pur si simplu obligata. Am fost umiliti. Am fost fortata, pur si simplu, m-am razgandit, nu am mai vrut sa dau acest test. Nu-mi plac regulile care s-au pus aici, nu l-a lasat sa ne explice despre ce e vorba , acel comisar a luat foc si pur si simplu m-a amenintat”, a declarat Monica Melencu, la iesirea de la sediul Institutului National de Criminalistica.
Femeia a spus ca i-au fost recoltate probele impotriva vointei sale

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a declarat ca femeia a fost amenintata de comisarul Ciobanu, cel care dirijeaza ancheta in cazul ”Caracal”.

“Dansa a fost de acord, a venit sa respecte hotararea judecatoreasca. (…) A venit si s-a supus unei hotarari judecatoresti, buna, proasta, cum o fi, o atacam. S-a supus acestei hotarari judecatoresti, dar a avut aceasta pretentie si seful laboratorului de criminalistica a inceput sa-i explice doamnei, cu o hartie, cu niste scheme, ce inseamna ADN, ce vor sa-i faca, exact cum toata tara a spus. In momentul in care seful laboratorului a inceput sa dea amanunte despre ADN, ce inseamna, ca probele se iau separat, domnul comisar Ciobanu a spus ca dansul dirijeaza ancheta, cu toate ca era in laboratorului sefului de laborator, nu l-a mai lasat , l-a repezit, i-a interzis sa mai vorbeasca geneticianului si a spus «va iau cu forta, nu mai va da nimeni nicio explicatie»”, a declarat si avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.
IGPR, comunicat oficial

Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca la sediul IGPR s-a prezentat Monica Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice.

“Facem precizarea ca aceasta este o masura procedurala dispusa in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul Diicot.Totodata, va reamintim ca specialistii Institutului National de Criminalistica recolteaza probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai in conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective. Recoltarea se face in baza unei ordonante de recoltare, dupa completarea unei fise cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza si cu consimtamantul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizeaza utilizand truse de recoltare, standardizate, recunoscute international.Specialistii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i au adus la cunostinta partii civile si avocatului ales procedura de prelevare efectuata si diferenta dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial) si respectiv profil genetic mitocondrial”, potrivit sursei citate.

coral