News Flash:

Mancarea dietetica devine istorie. VEZI DE CE

13 Iunie 2013
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Conceptul de "mancare dietetica" va deveni istorie, dupa ce un nou regulament european va intra in vigoare peste trei ani. Mai mult, legislatia actuala referitoare la acest tip de produse va fi abrogata, urmand a fi inlocuita de noi legi. In schimb, vor aparea noi reglementari referitoare la o serie de produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane.
 

Este vorba despre produsele alimentare pentru sugari si copii (lapte praf formula, alimente pe baza de cereale procesate si alte produse pentru bebelusi), produsele destinate persoanelor cu diverse afectiuni medicale si produsele care inlocuiesc complet alimentatia obisnuita cu scopul scaderii in greutate (asa numitele diete cu putine calorii).

Comisia va creea , totodata, o lista cu anumite substante (vitamine, minerale, amino-acizi etc) care pot fi folosite ca ingrediente pentru produsele mentionate anterior. Comisia explica si motivul pentru care a considerat necesara excluderea sintagmei "produse dietetice" de pe ambalajele produselor.
 

"A fost necesar sa abrogam acest concept pentru a reduce incertitudinile legale in ceea ce priveste clasificarea produselor, pentru a elimina ambiguitatile legislative actuale si pentru a limita posibilitatea companiilor de a respecta doar acele fragmente din legislatie care le convin", se arata intr-un document al CE.


Specialistii Comisiei Europene sustin ca, datorita varietatii prea mari de produse alimentare special create pentru anumite categorii de consumatori, conceptul de "mancare dietetica"nu mai corespunde realitatii din piata, iar consumatorii nu mai pot distinge intre produsele considerate a fi dietetice si cele obisnuite, potrivit economica.net.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mancare dietetica istorie regulament european legislatia abrogata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2895 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070335 (s)