Ministrul de Interne a intrat la sfârșitul săptămânii trecute în autoizolare, după ce prefectul de Cluj a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Săptămâna trecută, în biroul ministrului de Interne, prefectul de Cluj a avut o întrevedere cu Marcel Vela, așa că acesta a apărut pe lista de contacți a prefectului Mircea Abrudean, imediat intrând în autoizolare. Luni, 6 iulie, lui Marcel Vela i-a fost făcut testul și acesta a ieșit negativ, astfel că ministrul a putut să-și reia activitatea, potrivit resita.ro.

„Aseară mi-a venit că sunt negativ, pentru că am respectat condițiile de distanțare sanitară și am purtat mască”,a declarat ministrul Marcel Vela, potrivit sursei citate.

 

Întâlnire scurtă și cu respectarea distanței

Prefectul Mircea Abrudean a confirmat că a interacționat cu ministrul Vela, precizând că întâlnirea a fost de scurtă durată și că au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19.

„Am interacționat maxim un minut cu domnul ministru într-un spațiu aerisit, cu mască și de la distanță. Nu intră în categoria contactilor direcți, ci doar la contacți”, a declarat Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

 

Prefectul, soția sa și copilul lor de 9 luni sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați pe care i-a avut. Acestora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu.

coral