Consilierul judetean Maria Forma, presedintele organizatiei de tineret a PNL Cluj, sustine ca procentul relativ ridicat de infectari raportate la nivelul judetului Cluj este dat si de faptul ca cetatenii se testeaza intr-un mai mare numar decat in alte regiuni ale tarii.

Invitata in cadrul emisiunii BZC Live, moderata de catre jurnalistul Dan Horea, Maria Forna a declarat faptul ca, la Cluj, cetatenii dau dovada de spirit civic si de responsabilitate si se testeaza voluntar, in scopul de a preveni raspandirea infectarii cu noul Coronavirus.

“La Cluj se testeaza foarte mult pentru ca oamenii au inteles ca, daca au anumite simptome, trebuie sa se testeze. Asta comparativ cu alte judete, unde sunt si foarte putine centre de testare si costul unui test reprezinta un efort economic mare pentru cetateni.

Din punctul meu de vedere, sa platesti pe un test 300 de lei este relativ la indemana pentru clujeni, insa aceasi valoare in judetul Vaslui sau Bacau reprezinta un efort financiar foarte mare.”, a declarat Maria Forna, in cadrul emisiunii BZC Live.

Intrebata despre eventualitatea unui lockdown, despre care se vorbeste tot mai mult in spatiul public, consilierul judetean Maria Forna sustine ca varianta unei asemenea masuri este extrema si nu va fi asumata de catre Guvernul PNL.

„Lockdown-ul, din punctul meu de vedere, nu este benefic si nu cred ca este o varianta asumata de catre Guvernul PNL. Sunt convinsa ca, nici acum la valul trei, nu vom avea lockdown”

Vizualizeaza intregul interviu in clipul de mai jos:

coral