Apar primele imagini de la locul tragediei din Thailanda, unde cel puțin 38 de persoane au fost ucise după ce un fost ofițer de poliție a deschis focul într-o grădiniță din nord-estul ţării. Peste 20 de copii au murit, unele dintre victime având doar doi anişori. Potrivit BBC, autorul atacului armat de la Nong Bua Lamphu a fost identificat şi se numeşte Panya Khamrab. Acesta s-a sinucis după masacrul din grădiniţa thailandeză, lăsând în urmă familiile îndurerate ale micuţilor ucişi, dar şi o ţară întreagă în stare de şoc.

Un atac armat de o violenţă cutremurătoare a avut loc, joi dimineaţă, într-o grădiniţă din Thailanda, provincia Nong Bua Lamphu, după ce un fost ofiţer de poliţie a deschis focul şi a înjunghiat pe oricine i-a ieşit în cale. Bilanţul deceselor se anunţa de la bun început unul negru, iar numărul morţilor, care a crescut de la 31 în primele ore de după atac, a ajuns la această oră la cel puțin 38. De asemenea, există şi cel puţin 12 persoane rănite. Printre victime sunt peste 20 de copii, unii dintre ei cu vârste de doar doi anişori. Potrivit primelor informaţii, micuții ar fi dormit în momentul în care s-a dezlănţuit haosul.

Autorul atacului armat de la grădiniţa din Thailanda s-a sinucis

După ce a comis oroarea, fostul polițist a fugit, și-a omorât familia, apoi s-a sinucis, anunță poliția locală. Ultima oară, individul în vârstă de 34 de ani, identificat drept Panya Khamrab, a fost văzut conducând o camionetă Toyota albă, cu numele de Bangkok. Motivul atacului este încă neclar. Ceea ce autorităţile ştiu, cu siguranţă, este durerea familiilor îndoliate care-şi plâng rudele şi copiii ucişi cu cruzime. Au fost publicate primele imagini de la scena măcelului, iar fotografiile vorbesc de la sine despre o realitate plină de suferinţă, furie şi deznădejde.

Politistul si-a omorat si familia

Astfel de atacuri sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este una ridicată în comparație cu cea a altor țări din regiune. În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, în atacuri care au avut loc în patru locații.

coral