Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât că în mai multe localități din județul Cluj masca devine obligatorie și în aer liber. 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că CJSU a introdus obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, interioare și exterioare, de către toate presoanele cu vârsta de peste 5 ani, în localitățile din Cluj care au depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori.

În prezent, trei unități administrativ teritoriale din județul Cluj se află în această situație, respectiv, Gherla – unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mie, comuna Sic – cu o incidență de 4.36 și localitatea Câțcău – care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, respectiv 7,55. Măsura devine obligatorie de vineri, 16 octombrie.

„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 2 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în hotărârea CJSU.

coral