Potrivit unui comunicat, Masoneria Română se dezice de medicul plagiator Radu Ninel Bălănescu, care a fost exclus din rândurile Lojii.

”Domnul Radu Ninel Bălănescu a fost exclus din organizația noastră încă din 17 octombrie 2020. Ca urmare, Marea Loja Națională din România se delimitează categoric de aceste acte invocate în presă ale domnului Radu Ninel Bălănescu și de asocierea în orice mod a organizației francmasonice cu respectiva persoană, care aduce grave prejudicii imaginii noastre. Domnul Radu Ninel Bălănescu creează voit confuzie între Marea Loja Națională din Romania și o asociație al cărei președinte este, în care dânsul, personal, are anumite interese, inclusiv financiare, așa cum se precizează în toate articolele difuzate în mass-media.

Pentru a creșteconfuzia în societate,  respectiva asociație și-a asumat și adăugat denumirea Marii Loji Naționale din România.
În momentul de față, Marea Loja Națională din Romania a deschis o serie de acțiuni în instanță împotriva numitului Radu Ninel Bălănescu, pentru o serie de fapte contrare intereselor organizației de-a lungul timpului, profitând de poziția pe care a deținut-o.

Marea Loja Națională din Romania recomandă ca instituțiile îndrituite și structurile abilitate ale acestora, să ia act și să clarifice toate aspectele legate de ceea ce presa relatează cu privire la teza de doctorat a domnului  Radu Ninel Bălănescu, la titlurile didactice și distincțiile care i-au fost acordate ca și consecință a titlului de doctor obținut, asupra cărora organizația noastră nu poate face aprecieri”, arată într-un punct de vedere Prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean, Mare Purtător de Cuvânt al Marii Loji Naționale din România.

În 2003, Radu Ninel Bălănescu era medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu și totodată șef de lucrări la UMF Carol Davila din București. Din această postură, Bălănescu și-a susținut, foarte discret, teza de doctorat, ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, sub coordonarea renumitului profesor Alexandru Pesamosca.

Tema aleasă era complet înafara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să trecă neobservat, dar rezultatul să răsune: titlul de Doctor. Numai că după trei ani de la susținerea doctoratului, Radu Ninel Bălănescu vrea să ajungă în lumea elitei medicale. Ca atare, acesta publică, în 2006, la Editura Universitară ”Carol Davila”, o carte care, de fapt, este exact lucrarea sa de doctorat din 2003, ”Contribuție la Diagnosticul și Tratamentul NEUROBLASTOMULUI la Copil”.

Dar, surpriză uriașă. În cartea mai sus menționată, semnată de șef lucrări dr. Radu Bălănescu, sunt menționați cu nume și prenume adevărații autori ai… tezei de doctorat.

Este vorba despre prof.dr. Coriolan Ulmeanu și dr. Irina Davidescu. Practic, munca și opera științifică a celor doi renumiți profesori și-a însușit-o fără nicio rușine și remușcare cel care se intitulează ”președintele” Marii Loji Naționale din România, prof.univ.dr. Radu Ninel Bălănescu

coral