Curajoși sau inconștienți, cei nevaccinați ajunși la terapie intensivă cerșesc vaccinul. Medicii ridică din umeri și le spun că este prea târziu.

Pacienţii îşi împart masca de oxigen și stau pe scaune conectaţi la buteliile care îi ţin viaţă. Unii așteaptă în ambulanțe.

„De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei”, mărturisește Fiorella Mitoiu, medic- şef la UPU Sf. Pantelimon, citat de Digi 24.

95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi. Îşi dau seama de gravitatea situaţiei doar în momentul în care ajung la spital.

„Suntem în situația în care pacienții – din păcate, abia acum au înțeles – își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne! Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!

Suntem în situația în care efectiv văd cum pacientul își dă jos masca de CPAP și ia decizia să i-o ofere colegei de salon, cianotică complet, pentru că zice: Eu acum mă simt mai bine, că stau de o zi, dați-i-o și ei.

Avem pacient din data de 27 septembrie și astăzi este 7, de atunci stă în UPU, din 29 – intubat”, a povestit medicul Fiorella Mitoiu.

 

coral