Medicii de la Spitalul Clujana au fost atacați pe Facebook de un pacient ajuns la ATI, infectat cu COVID. În schimb, avocatul Cristian Gîndac îi apără pe medici despre care spune că sunt eroi, cărora mulți dintre noi le datorăm viața.

„Mi-a fost frica ma omoară ca pe mama … Azi cu greu am fost externat de la Spitalul Municipal Clujana din Cluj. Sincer mi-a fost frica pentru viata mea.

Am avut duminica seara pe la orele 21 un conflict cu dr Oblezniuc Ana, medic primar ATI … nu am dormit toata noapte de frica sa nu imi puna ceva in perfuzie si sa ma adoarma.

Azi dimineata la ora 7 a venit aceasta doctorita impreuna alta mai tanara si m-au terorizat, m-au amenintat … le-a trimis criminala de doctorita Ciobanu Cristina, medic primar ATI … un macelar profesiobist … care a omorat-o pe mama si pe alti multi pacienti …

Ieri am stat flamand cu mancarea la poarta, desi au fost pastile catolice, o zi de sarbatoare …

Am facut azi dimineata reclamatie telefonica la Medicul Director Medical al Spitalului Clujana, Dr. Micu Bogdan cariua i am explicat nemultumirea cu masa si scandalul cu doctorita.

A venit la mine la la 11 si mi a zis ca nu are ce face ca asa sunt procedurile cu mancarea pacientilor si ca scandalul cu doctorita, aceasta are dreptate …

Din data de vineri noapte, 26 martie si pana azi luni 5 aprilie 2020, decontul spitalului este de 23.333, 75 lei, masa, cazare, tratament, servicii medicale ….

Am refuzat de 2 ori tratamentul cu rendesivir si am si semnat si nu mi-au dat tratament pana ce nu am semnat ca acept tratamentul standard care include rendesivir …

Sper sa fie buna oxigenare si sa imirevin acasa …”, a scris Ovidiu Marian.

Avocatul Cristian Cîndac le ia apărarea medicilor: „O să încep prin a spune că în cursul lunii noiembrie, în urma contactării virusului SARS-COV-2, am fost internat în aceeași unitate de spital în care a fost și acest individ. Dar, spre deosebire de el, după 2 ani de avocatură, nu știam prea multe și mi-am dat acordul scris pentru a fi tratat de aceeași “criminali”, fără să stau pe gânduri că voi fi legat de pat și mi se va da oxigen cu forța sau tratament cu Remdesevir, pentru că abia mai puteam respira, având în vedere faptul că aveam o afectare pulmonară de 50% pe CT.

Eu am sunat 4 zile la salvare până să ajung în spital mi s-a spus să urmez tratamentul dat de medicul de familie, pentru că salvarea dacă va veni, nu are ce tratament sa îmi administreze și dacă trebuie sa fiu transportat la spital, nu sunt locuri. Și nu știam cum să ajung mai repede la un spital.

Și da, aceiași “criminali” m-au conectat și pe mine la oxigen timp de 8 zile și mi-au administrat tratamentul conform protocolului. Și? Surpriză! Nu au reușit sa mă omoare așa cum își propun de altfel cu toți pacienții care vin în spital, nu doar cu mine. Pentru că toți au un singur scop, sa ne omoare pe toți, asta deja se știe de mult timp. Și dacă au dat greș “criminalii”, pentru că da, unii sunt profesioniști și omoară tot ce prind, alții cu mai puțină experiență, mai scapă câte unul și se vindecă, așa cum a fost cazul meu.
Ce sa vezi? Am ieșit din spital, m-am prezentat la examenul de definitivat și l-am promovat. Apoi, împreună cu foarte mulți colegi din toată țara, am organizat un protest vizavi de modalitatea în care mai marii noștri au organizat examenul. Dar revenim. Toate acestea datorită acelorași “criminali”.

Acești ”criminali” defapt sunt niște EROI, cărora mulți dintre noi le datorăm viața, fără de care mulți dintre noi cel mai probabil nu am mai fi apucat ziua de azi. Au avut grijă și de mine, la fel cum au grijă de fiecare pacient, 24 de ore din 24, în permanență, la distanță de un buton. Oare acești oameni mai rezistă? Pe lângă faptul că mulți dintre ei sunt la capătul puterilor, unii se sinucid pentru că nu mai rezistă nici fizic, să muncească zi și noapte, dar nici psihic, să vadă zilnic oameni, tineri și bătrâni, cum se sting din cauza acestui virus. Oare câți dintre noi știm că ei,de când intră în tură până când ies, nu mănâncă, nu beau nici măcar apă?

Și în final, asta-i mulțumirea noastră față de eforturile lor de a ne salva?! Acesta e nivelul de educație și așa ne arătăm recunoștința față de eforturile lor neîntrerupte de a ne salva pe noi, pe toți cei care ajungem pe mâinile lor.

Haideți să vedem cum a debutat tot acest demers de defăimare și înjosire lansat de o persoană care (mă abțin) are anumite stări antagonice la scurt timp, ceea ce mie unul îmi dă de gândit. O persoană cu un piciorîn groapă, afirmă niște lucruri pozitive despre medici, cum ar fi de exemplu că are încredere în ei. Când i se îmbunătățește starea, deja toată lumea vrea să îl ucidă și jignește, insultă și defăimează toți medicii care l-au tratat și îi denumește generic „criminali”.

Fără dar și poate, sunteți niște oameni dedicați, profesioniști, niște eroi în halate albe, care de multe ori încercați imposibilul pentru a ne salva pe noi, riscându-vă propriile vieți. Respect pentru voi, toți cei care aproape ați rămas fără viață personală pentru a ne trata pe noi!
Calde salutări echipei medicale de la etajul 3! Vă mulțumesc încă o dată!

PS. Nu aplecați capul la asemenea afirmații și nu vă dați bătuți niciodată! Și dacă boala se vindecă în spital, dreptatea se face în justiție! Alături de voi până la capăt!

PSS: Când nu mai sunt locuri în spitale, să ne gândim că asemenea personaje ne ocupă locurile.”

coral