Medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a vorbit despre vaccinul antui-COVID-19 care urmează să ajungă în România și să fie administrat populației.

Monica Pop susține că din cauza lipsei de informații legate de vaccinul anticoronavirus, oamenii nu pot să aleagă informat și că deocamdată nimeni nu le-a oferit suficiente date despre efectele serului.

„Mai ales că sunt foarte multe articole scrise pe rețele de socializare, care neagă efectul vaccinului. Este posibil ca omul să aibă dreptul de a se îndoi, de a fi sceptic. Nimeni nu a pus la dispoziție un prospect, el există pe rețelele de socializare, și este înfricoșător. Niciun medic nu poate spune că el este sigur. Efectele pe termen lung nu se cunosc. Oamenii trebuie să aleagă în cunoștință de cauză“, a declarat Monica Pop.

Monica Pop: „Mi se pare inadmisibil ca președintele să nu fie primul care se vaccinează “

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală este de părere că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie printre primii români vaccinați pentru a da un exemplu poporului.

„Ce e aia campanie de vaccinare, să se spună să facă toți că e sigur și nu se știe unde e indicat și unde nu e indicat? Sunt niște lucruri inadmisibile. Mi se pare inadmisibil ca președintele să nu fie primul care se vaccinează. Dacă nu se vaccinează cu motive puerile că nu a fost lăsat, populația nu va mai crede”, a menționat Monica Pop.

Cine va fi prima persoană care se va vaccina împotriva COVID-19 în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a spus cine va fi primul român care se va vaccina.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale care vor primi primele doze de vaccin. Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Prof. dr. Carmen Dorobăț oferă 10 motive pentru care trebuie să ne vaccinăm împotriva COVID-19

Prof. dr. Carmen Dorobăt explică 10 motive pentru care s-ar vaccina împotriva COVID-19. Într-o declaraţie data publicării, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași oferă o listă cu motivele pentru care orice român trebuie să se vaccineze.

Într-o altă declaraţie, Carmen Dorobăț explică şi paşii care ar trebui urmaţi prevaccinare împotriva COVID-19. Pașii include şi o îndemnare la documentare despre efectele vaccinului, documentare care trebuie să fie făcută din toate căile posibile, căo credibile cum ar fi presa, medicul de familie etc.

De ce trebuie să ne vaccinăm împotriva COVID-19

Iată lista cu motivele pentru care orice român ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 în viziunea prof. dr. Carmen Dorobăț:

10 motive pentru care m-aş vaccina

1. Mă vaccinez întotdeauna pentru că aşa consider, pentru că restul să fie protejaţi
2. Mă gândesc la gravitatea bolii care se poate solda cu Terapie Intensivă sau chiar deces, în special la persoanele de peste 50 de ani.
3. Ştiu că nu există tratament antiviral specific
4. Pentru că vreau să-mi protejez familia – părinţii, bunicii
5. Pentru că boala mea sau a familiei mele mă va afecta financiar
6. Pentru că doresc socializare
7. Pentru că am încredere în modul de studiu şi prelucrare a firmei producătoare care a dus la rezultate spectaculoase şi în alte boli
8. Din punct de vedere psihologic, prin acel paşaport de vaccinare m-aş simţi liber
9. Pentru că eu consider că aşa îmi aduc o contribuţie la sănătatea comunităţii, la locul de muncă, la scoala copiilor
10 Pentru că am văzut că liderii lumii s-au vaccinat sau se vor vaccina. coral