Nelu Tătaru, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, a transmis că a vorbit încă de anul trecut despre cele patru valuri ale pandemiei şi a adăugat că autorităţile au intrat în jucul populaţiei, că s-a terminat.

Tătaru atrage atenţia că pandemia va mai continua, până se va ajunge la o imunicare de 70%.

„Noi, societatea românească, nu suntem o locomotivă electrică. La nivel de percepţie încă suntem o locomotivă cu aburi, trebuie să punem încontinuu cărbuni. A fost un 2020 spre sfârşit în care toată lumea întreba „da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?”, liste de aşteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele „nu treceţi peste rând!”, vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat”, spune Tătaru, potrivit news.ro.

El arată că s-a terminat fiindcă, din punctul lui de vedere, „nu am fost destul de insistenţi pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenţi să spunem că pandemia nu s-a terminat”.

„Cel puţin patru valuri există, eu repetam acest lucru încă din anul 2020. Cred că, la un moment dat, şi autorităţile au intrat în acelaşi joc al populaţiei, că s-a terminat. Din păcate, nu s-a terminat! S-a terminat fiecare val în parte din care, dacă n-am învăţat câte ceva, să ştim că n-o să fim pregătiţi nici la următorul.

Trăim momentele în care n-am fost pregătiţi nici de valul trei, nici de valul patru. Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare”, mai spune deputatul PNL.

Fostul ministru al Sănătăţii arată că „dacă noi toţi nu conştientizăm ACUM, nu vom fi pregătiţi nici de valul cinci”.
„Cred că ar trebui să înţelegem că este un moment în care trebuie să luăm o decizie – dacă această pandemie se termină SAU vom trece un val patru cu foarte multe victime şi îl vom aştepta pe cel de-al cincilea”, spune în final Tătaru.

La începutul lunii septembrie, premierul Florin Cîţu i-a numit în calitatea de consilieri onorifici ai prim-ministrului pe Nelu Tătaru, fost ministru al sănătăţii, şi pe Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Nelu Tătaru.
În luna iunie, Nelu Tătaru anunţa că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Partidului Naţional Liberal. scrie stirileprotv.ro

coral