Răcășan Florin Mihai, medicul prins în flagrant în timp ce lua o șpagă de 700 de euro, mai rămâne încă o lună în arest la domiciliu, magistrații Tribunalului Cluj admitând propunerea Parchetului de prelungire a măsurii preventive. Judecătorii clujeni au decis că împotriva acestuia se impune în continuare măsura arestului, respingând cererea apărătorului acestuia de a înlocui arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

”În temeiul art. 348 rap. la art. 207 al. 3-4 şi 6 Cod de Procedură Penală precum şi la art. 203 al. 5 Cod Procedură Penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul R.F.M. întrucât subzistă temeiurile ce au fost avute în vedere la momentul luării şi al prelungirii măsurii preventive, şi, în consecinţă, menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat, şi impune în continuare inculpatului obligaţia de a nu părăsi locuinţa situată în mun. Cluj Napoca, str. Dimitrie Bolintineanu nr. 28, ap. 1, jud. Cluj, adresă la care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, respingând, implicit cererea formulată de către inculpat, prin avocaţii săi aleşi, de revocare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau de înlocuire a acestei măsuri cu măsura preventivă a controlului judiciar.”, se arată în minuta judecătorilor clujeni.

Medicul clujean a fost prins în flagrant în timp ce lua o șpagă de 700 de euro, fiind reținut pe loc. Managerul Spitalului de recuperare din Cluj, Sanda Patrichi, a declarat, pentru Ziar de Cluj, că evenimentele s-au întâmplat în interiorul spitalului și că ea nu știa dinainte de "obiceiurile bănoase" ale medicului Răcășan Florin Mihai.
"Nu am știut nimic despre toate acestea. Flagrantul prin care l-au prins a avut loc în spital. Așa am aflat și eu de mita respectivă. Doresc să precizez că poziția Spitalului de Recuperare Cluj este una de toleranță zero față de astfel de medici și astfel de practici", a declarat Sanda Patrichi.

coral