Medicul Adrian Streinu Cercel are o propunere cle putin socanta, cu care guvernantii nu sunt de acord. El vrea ca batranii sa fie scosi dinf amiliile lor si sa fie izolati timp de 3 luni de zile.

Guvernul a respins categoric aceasta propunere pe care opinia publica a criticat-o din prima clipa in care Streinu Cercel a facut-o publica. Medicul de la Matei Bals a strans propunerile in cadrul unui asa-zis proiect de relaxare a masurilor de combatere a raspandirii epidemiei, care insa nu are aprobarea Guvernului si a fost respins, categoric, luni, si de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, scrie HUFF.RO
Streinu Cercel, propunere soc: batranii sa fie scosi din familiile lor si izolati 3 luni

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dezvaluit intr-un interviu la Digi24 ca nu sustine varianta lui Streinu Cercel, care presupune ca persoanele de peste 65 de ani sa fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectati cu COVID-19.

    „Sa ne gandim daca odata cu atingerea varfului, perioada de descrestere va duce la o perioada de relaxare. Dar relaxarea va fi in acelasi timp cu anumite restrictii, in care vor fi doua sau trei ore in care putem merge cu masca si manusi. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de varsta, precum nu la fel pentru toate localitatile sau focarele. Vedem evolutia fiecarui focar in parte. Vor avea un orar in care persoanele varstnice vor putea sa iasa, sa se relaxeze, dar n-as spune eu o restrictie, ci mai degraba o precautie cu persoanele in varsta”, a spus ministrul Sanatatii.

Totusi acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome usoare sa fie pusi in zone tampon. Ministrul a precizat ca la o saptamana dupa Paste se va face o evaluare, iar relaxarile restrictiilor se vor face in functie de fiecare comunitate in parte.

“Vom face o evaluare cam peste o saptamana, dupa sarbatorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numarul de cazuri, cresterea acestuia precum si numarul deceselor. Cand va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate in parte.

Am vazut multe site-uri astazi, dand oarecum, chiar spunand, ca ar fi fost varianta mea in care persoane peste 65 de ani, ca au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse in spatii. Nu.

Ne gandim ca in urmatoarea perioada sa vedem, in functie de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome usoare sa poata trece in niste zone tampon, ca sa nu afecteze sau sa nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre acestia pot sa nu aiba locuinte si atunci, pana la un prim test negativ, vor fi aduse in anumite spatii tampon”, a declarat Nelu Tataru.

coral