News Flash:

Medicul Virgil Musta, despre situația coronavirusului din Romania: „Trei săptămani, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună”

21 Octombrie 2020
822 Vizualizari | 0 Comentarii
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara consideră că o scădere semnificativă a cazurilor de coronavirus ar fi posibilă printr-un blocaj total de două sau trei săptămâni. Pe de altă parte acesta a recunoscut că este imposibil de pus acum în practică o astfel de măsură în condițiile în care ea ar afecta grav economia.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă.

Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străintătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportement a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sitemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin.

Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi severe, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0813 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034374 (s)