Elena Udrea a comentat retinerea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sanatatii, care va mai ramane in arest. Procurorii DNA o acuza pe Pintea de luare de mita, insa Udrea este sceptica privind veridicitatea acuzatiilor.

„Sper ca este o inscenare si ca este nevinovata, imi doresc asta pentru ea, pentru ca am vazut-o ministru al Sanatatii”, a declarat Elena Udrea. Altfel, imbracata lejer, in trening, fostul ministru al Turismului se afla la o competitie sportiva din Bucuresti, unde se strang fonduri pentru salvarea vietii unei politiste.

Sorina Pintea a ajuns DNA

Procurorii DNA au perchezitionat vineri biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judetean Baia Mare, unde aceasta este manager.

Surse judiciare sustin ca ancheta DNA cate o vizeaza pe Pintea are legatura cu achizitii de materiale sanitare de catre unitatea medicala.

La finalul perchezitiilor facute de anchetatori in biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judetean Baia Mare, vineri seara, aceasta a fost premuata fiind transportata la Bucuresti, anunta news.ro.

Un jurnalist local din Baia Mare, Vasile Dale, a prezentat invocand surse, doua scenarii legate de circumstantele care au dus la declansarea anchetei DNA impotriva fostului ministru Sorina Pintea.

Conform primului scenariu, in biroul fostului ministru al Sanatatii s-a prezentat un barbat, se pare furnizor de servicii de curatenie si dezinfectanti, pentru o discutie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi inmanat un plic unei angajate a Spitalului Judetean Baia Mare, careia i-ar fi spus ca ”e pentru doamna Pintea”, moment in care au intervenit procurorii DNA.

In cel de-al doilea scenariu, persoana respectiva a intrat in biroul managerului Sorina Pintea, pentru a purta o discutie, la un moment dat, i-a spus acesteia ca trebuie sa iasa din incapere, insa a lasat in birou o punga in care se aflau banii.

”La un moment dat, Sorina Pintea ar fi mutat punga de pe un scaun pe celalalt, fapt care ar confirma amprentele. Aparent, persoana respectiva era cablata, intrucat exista inregistrari ambientale”, sustine jurnalistul. coral