Fostul ministru al turismului, Elena Udrea, a transmis pe Facebook luni, 11 iulie, că „unii sunt eliberați legal”, respectându-se o decizie CCR, iar ea este „arestată ilegal deja de 300 de zile” ca urmare a „încălcării de către anumiți judecători” a altei decizii CCR.

Fostul președinte al Camerei Deputaților și viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, ar putea ieși din închisoare după ce a ispășit doar 2 ani din cei 5 la care a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu. Decizia de suspendare a executării pedepsei, până la judecarea cererii de revizuire, a aparținut Tribunalului București, însă nu este definitivă.

În acest context, Elena Udrea, aflată la închisoare pentru dosarul „Gala Bute”, a transmis un mesaj la adresa justiției din România, acuzând că este deținută pe nedrept și că nu își poate vedea copilul de mai bine de trei luni.

„Ce fel de Justiție este cea în care unii sunt eliberați legal din închisoare ca urmare a respectării de către judecători a deciziei CCR (cea privind prescripția), în timp ce eu am fost băgată ilegal în închisoare, ca urmare a încălcării de către anumiți judecători a deciziei CCR (cea privind ilegalitatea compunerii completului de judecată)?

O încălcare brutală și abuzivă care face ca eu să stau arestată ilegal deja de 300 de zile și din cauza căreia nu îmi pot vedea copilul de mai bine de 3 luni”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Udrea.

După decizia de extrădare din Bulgaria, țară unde a fugit și a fost prinsă pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost adusă pe 16 iunie în România și dusă la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde are de executat o condamnare de şase ani de închisoare, primită în dosarul „Gala Bute”.

coral