Luna martie e cunoscută, popular, ca luna în care tinerele fete și domaenle își aleg ”Babele”. Normal ar fi trebuit să resimțim încălzirea vremii și să primim Primăvara. Din păcate nu va fi așa, cel puțin nu în weekend-ul care începe astăzi. Vom avea parte de temperaturi scăzute, chiar zăpadă, pe alocuri și fenomene extreme.

Luna martie capricioasă și cu temperaturi scăzute

”Babele” de anul acesta, în loc să aducă temperaturi mai ridicate, sunt supărate și vor aduce în aproape toată țara schimbări bruște ale temperaturilor. Conform ANM în zona de nord şi nord vest a ţării ”Babele” lunii martie aduc o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi sub media normală a acestei luni. Temperaturile scăzute în nord şi nord vestul ţării se vor resimți, mai ales, noaptea.

”În partea de nord şi nord vest a ţării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Va fi caracterizată de o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopţii.”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu.

Tot aici, dar în partea de vest a țării, în Transilvania, temperaturile din termometre vor ajunge sub zero grade. Pe timpul nopții termometrele vor indica -10 grade celsius. Și la Marea Neagră, va fi o scădere a temperaturilor, ajungând până la -1 grad celsius.

Și în restul teritoriului vom avea parte de fenomene extreme, iar vântul va ajunge să bată cu intensitate, aducând lapovița și ninsoarea. Nici Bucureștiul nu scapă de aceste schimbări drastice de temperaturi, inclusiv aici existând posibilitatea fenomenelor de lapoviță și ninsoare.

Începând de luni, 8 martie, ANM anunță ă încălzire progresivă a vremii în mai tote regiunile țării, astfel că vom avea temperaturi cuprinse între 6 și 11 grade celsiu, în mai toate regiunile țării. Dacă vă interesează temperaturile din aest weekend, aveți în galerie valorile preconizate pentru această perioadă.

”Babele” aduc vreme rece și la munte

Dacă în restul țării ne-am fi așteptat la temperaturi ridicate, în zona de munte temperaturile scăzute nu sunt ceva neobișnuit. Asttfel că în weekend ”Babele” lunii martie aduc o răcire a vremii. Pentru intervalul 5-7 martie temperaturi maxime vor ajunge în jurul a -2 grade.

Pentru acest weekend temperaturile minime ajung la -9 și -7 grade. Începând cu săptămâna viitoare temperaturile vor ajunge, la munte, spre 0-2 grade, iar minimele vor  ajunge la -6 și -4 grade. ANM anunță că vor apărea fenomene de precipitații, predominant ninsori, începând de astăzi,  5 martie. coral