Un microbuz plin cu români a fost distrus de un TIR, ieri după-amiază pe o șosea din Cehia, la granița cu Germania. O româncă a murit, șapte au fost răniți, iar patru răniți extrem de grav, doi dintre ei fiind în comă.

Potrivit tachovsky.denik.cz, tragicul eveniment a avut loc la ora 14.00, ieri, atunci când un camion și un microbuz s-au ciocnit în Tisova, în regiunea Tachov, la granița cu Germania. În microbuz erau opt români, iar femeia care stătea pe locul din dreapta șoferului a murit pe loc. Ceilalți șapte au fost răniți, patru dintre ei foarte grav, doi fiind în comă.

„Există șapte răniți la fața locului. Unul dintre oameni nu a supraviețuit accidentului”, a declarat Dagmar Jiroušková, purtătorul de cuvânt al Poliției.

Toate victimele, cetățeni români

Trei români răniți a fost transportați la spital cu două elicoptere.

„Serviciul de salvare aeriană de la Líní a transportat un bărbat în stare critică pentru ventilația pulmonară controlată și celălalt într-o stare foarte gravă, dar conștient, la Spitalul Universitar Pilsen. Serviciul de salvare aeriană din Praga a transportat un bărbat în stare foarte gravă la spitalul din Motol”, a precizat Mária Svobodová, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare.

De asemenea, un bărbat și o femeie au fost transportați de ambulanțe în stare gravă la Spitalul Universitar Pilsen.

„Am transportat alți doi cu răni moderate la spitalul din Stod”, a mai spus Svobodová. 

Toate victimele erau cetățeni români.

„Nu-mi amintesc un accident atât de grav”

Marie Čadková, fostă primară a localității Tisova nu își amintește un accident atât de grav.

„Am avut o serie de accidente în sat. De exemplu, o mașină s-a prăbușit într-o grădiniță. Totuși, la acea vreme, a fost doar o pagubă materială. Nu-mi amintesc un accident atât de grav cum s-a întâmplat astăzi în localitate”, a spus ea.

Primele informații din anchetă arată că un șofer de camion, în vârstă de 44 de ani, a condus de la Trnová la Nová Hospoda și în timp ce trecea un viraj în Tisová, semiremorca a intrat pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu o microbuzul care se apropia. Camionul avea o semiremorcă pentru transport de bușteni, dar nu era cu încărcătură. Drumul era umed în momentul producerii accidentului. coral