Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident grav de circulație, în Stainz, Austria, în urma căruia o româncă a murit, iar alte șase au fost rănite grav. Șoferul, un alt conațional e 51 de ani, va trebui să răspundă în instanță, pe 15 mai, pentru acuzațiile de omor din culpă și vătămare corporală

Un accident în care a fost implicat un microbuz a curmat viața unei îngrijitoare românce în vârstă de 63 de ani, iar celelalte șase îngrijitoare au fost, de asemenea, rănite.

Microbuz românesc, accident teribil în Austria

Șoferul implicat în accident, un român în vârstă de 51 de ani, urmează să fie judecat în luna mai pentru omor din culpă și vătămare corporală.

A fost cu adevărat o tragedie: un microbuz plin cu asistente medicale românce a fost implicat într-un accident complit la Stainz, pe 23 august anul trecut. Româncele se îndreptau de fapt spre Austria pentru a presta serviciile lor în cadrul serviciului de asistență medicală de acolo.

Accident Austria

Accident Austria

Șoferul român în vârstă de 51 de ani a ieșit cu microbuzul de pe șoseaua udă de ploaie dintr-un motiv inexplicabil. Vehiculul românesc, ocupat de șapte asistenți medicali români, s-a izbit de un terasament și s-a răsturnat. Șase dintre româncele aflate în microbuz, cu vârste cuprinse între 42 și 60 de ani, au suferit răni ușoare. Cu toate acestea, o femeie în vârstă de 63 de ani a suferit răni fatale la cap. Din cauza accidentului grav, românca de 63 de ani nu a reușit să ajungă la destinație. Din păcate, pentru ea, impactul a fost fatal. Femeia a murit la locul accidentului.

Celelalte șase infirmiere au fost de asemenea rănite și au fost transportate la spitalele din Deutschlandsberg, Wagna și Graz. Șoferul mașinii, un român de 51 de ani, nu a fost rănit.

Șoferul român, acuzat de omor din culpă și vătămare corporală

Parchetul din Graz a dispus confiscarea vehiculului implicat în accident și efectuarea unei autopsii a cadavrului. Cercetările privind desfășurarea accidentului au fost efectuate de poliție. Românul în vârstă de 51 de ani a ajuns în centrul investigațiilor procuraturii din Graz.

După cum a relatat „Krone”, șoferul implicat în accident va fi adus în fața unui singur judecător de la tribunalul districtual din Deutschlandsberg pe 15 mai. El este acuzat de omucidere din neglijență și vătămare corporală din neglijență. Până la decizia instanței, lui i se aplică prezumția de nevinovăție.