Miguel Angel Felix Gallardo, fostul lider al cartelului Guadalajara, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce s-a aflat în spatele gratiilor din 1989 încoace. El a fost găsit vinovat pentru uciderea agentului DEA Kiki Camerena, iar ulterior cei de la Netflix au realizat un serial special despre viața sa, denumit Narcos: Mexico.

Cunoscut și sub denumirea de "Șeful șefilor" și "Nașul", Gallardo, ajuns la vârsta de 76 de ani, ispășea o pedeapsă de 40 de ani de închisoare stabilită în 1989 pentru numeroase infracțiuni. Condamnarea pentru uciderea lui Kiki Camerena a venit însă abia în 2017.

În cele din urmă, un tribunal din Mexic a decis că Gallardo își poate executa restul pedepsei în arest la domiciliu, invocând starea de sănătate în care acesta se află. Anterior, tribunalul din Mexico City respinsese în 2019 această solicitare, dar starea de sănătate a acestuia pare că s-a agravat.

Într-un interviu acordat postului Telemundo, Gallardo a afirmat că jumătate din corpul său este paralizat, că și-a pierdut vederea la ochiul drept și că nu mai aude cu urechea stângă. În plus, el a susținut că a suferit opt intervenții chirurgicale pentru a scăpa de hernie și s-a rănit la braț în timp ce a căzut în închisoare.

VIDEO:

Felix Gallardo, personaj principal în Narcos: Mexico

Felix Gallardo este unul dintre cei mai cunoscuți narcotraficanți din istorie, iar povestea să a fost readusă în actualitate prin serialul Narcos: Mexico. Rolul său a fost interpretat excelent de actorul Diego Luna, în timp ce în rolul lui Kiki Camerena s-a aflat Michael Pena. Serialul Narcos: Mexico începe prin a prezenta ascensiunea lui Gallardo de la un simplu agent de poliție până la liderul cartelului Guadalajara. Serialul Narcos: Mexico a avut trei sezoane lansate de Netflix în 2018, 2020 și 2021. Acesta din 2021 a fost ultimul sezon din Narcos: Mexico.

De altfel, Narcos: Mexico este un spin-off dintr-un alt serial de succes de pe Netflix, denumit Narcos. Și acesta a fost despre acțiunile de destructurare a cartelurilor, însă nu din Mexic, ci din Columbia. În primele două sezoane, agenții DEA au luptat cu corupția locală pentru a destructura cartelul Medellin, condus de Pablo Escobar. Acestea sunt considerate a fi cele mai de succese sezoane din toată franciza Narcos.

Drept dovadă au stat numeroasele nominalizări obținute de serial la gale de top din industria cinematografică. Mai mult, acțiunea din primele două sezoane a inspirat și apariția altor produse, precum tricouri cu chipul lui Pablo Escobar, suveniruri și chiar și jocuri de casino. Un exemplu elocvent este slotul NetEnt, disponibil pe site-ul de cazinou online NetBet. A fost dezvoltat de compania NetEnt, iar printre simbolurile principale se află personajele principale din Narcos: agenții Pena și Murphy, Pablo Escobar, mașini și diverse arme.

Iar după cele două sezoane de succes din Narcos, povestea s-a mutat în altă regiune a Columbiei, la Cali. Mai exact, agenții DEA Pena și Murphy au condus acțiunea de destructurare a cartelului Cali, condus de frații Rodriguez.

Netflix a lansat o nouă versiune a Narcos

VIDEO:      

Din această toamnă, pe Netflix a apărut și Narco-Saints, considerat de specialiști versiunea sud-coreeană a serialului Narcos. În rolul principal îl regăsim pe Park Hae Soon, pe care mulți îl cunosc din Squid Game. Acțiunea are loc în America de Sud, acolo unde un lider al unui cartel își sporește considerabil averea.

Serialul s-a bucurat de recenzii foarte bune până acum și a intrat în topul celor mai urmărite seriale de pe Netflix din multe țări, inclusiv în România. Astfel se demonstrează că industria cinematografică din Coreea de Sud rămâne una dintre cele mai populare. coral