Mihaita Nesu a implinit marti 36 de ani. Telefonul si paginile personale din social media au abundat de mesaje de suflet pentru fostul international.

„Azi trebuie sa crezi cel mai mult in visurile tale, caci se vor realiza, sa crezi in sperantele tale, caci se vor implini” este mesajul care-l descrie foarte bine pe Mihai din prezent. Cu toate ca este tintuit de aproape opt ani intr-un scaun cu rotile, dupa un accident crunt la un banal antrenament pe 10 mai 2011 la Utrecht, oradeanul este acum relaxat cu modul sau de viata. Cel putin asta le transmite de fiecare data prietenilor.

„Sa vad copiii zambind, sa fiu alaturi de prieteni, acestea sunt daruri de la Dumnezeu”

A „muncit” si de ziua lui. Ca de obicei, atent si implicat in tot ceea ce inseamna fundatia ce-i poarta numele. Mihai Nesu Foundation sprijina copiii cu dizabilitati neuromotorii si boli cronice din Romania prin implicarea in proiecte si actiuni caritabile, in vederea imbunatatirii starii lor de sanatate. Sunt in jur de o suta de oameni care traiesc un pic mai bine datorita ajutorului fundatiei. Prin programele de recuperare, de transport chiar pentru oamenii cu dizabilitati din Oradea, ca sa ajunga la diverse evenimente de familie.

Ardeleanul este neobosit. Recunoaste ca aceste detalii il motiveaza. „Sa vad copiii zambind, sa fiu alaturi de prieteni, acestea sunt daruri de la Dumnezeu. Traim impreuna, ne ajutam, ne sprijinim unul pe celalalt. Zambetul este cel mai frumos lucru de pe acest pamant. Acesta este cadoul pe care l-am primit de ziua mea. Suntem o mare familie„, a marturisit Mihaita pentru Libertatea.

3 idei de la Mihaita Nesu

– „Credinta si dragostea de Dumnezeu ma fac sa simt ca traiesc cel mai bun moment al vietii mele, niciodata n-am fost mai fericit si mai implinit”
– „Eu imi traiesc viata normal, asa cum pot, asa cum ma simt eu mai implinit. Mult timp am trait ca batista prin aer. Daca urmezi vorbele lui Dumnezeu, ajungi unde trebuie, daca nu, risti sa te ratacesti si sa gandesti lucruri aberante„
– „Nu mi-ar face mie bine sa port pica, nu i-ar ajuta cu ceva nici pe ceilalti. Incerc sa invat in fiecare zi de la oameni mai intelepti sau din scrierile lor„

SFAT: „Traieste viata asa cum e”

Una dintre vedetele fotbalului mondial, Dries Mertens, acum la Napoli, a fost impresionat de ceea ce i s-a intamplat fostului sau coleg de la Utrecht. I-a trimis un mesaj de suflet si-acum oradeanului, belgianul vizitandu-l in trecut pe Mihai la el acasa. Au stat impreuna la taclale, au dejunat, iar Nesu l-a dus sa fundatie, apoi sa se plimbe prin oras. Mertens a fost extrem de impresionat si si-a incurajat amicii din social media sa sustina proiectele romanului. „Nu trebuie sa te uiti inapoi si sa te intrebi: Ce-ar fi fost daca…? Trebuie sa traiesti viata asa cum e si sa te bucuri de fiecare moment. Asta am invatat de la Mihai. Daca mi s-ar fi intamplat mie, le-as fi zis sa-mi dea o pastila si gata! Dar Mihai a luptat si, chiar daca a ajuns intr-un scaun cu rotile si nu poate manca singur, el este cea mai fericita persoana din lume. Asta transmite prin fiecare idee„, s-a confesat starul lui Napoli.

OMUL: „Nu-l urasc!”

Mihai a povestit pentru Libertatea ca nu poate sa-l urasca pe Alje Schut, cel care, involuntar, i-a provocat teribila accidentare din mai 2011. „Nici atunci, nici acum mai ales nu-i port pica! Cum sa-l urasc?! Am trecut peste moment, greu a fost la inceput, cu durerea fizica si mai ales sufleteasca. El, saracu, n-a vrut, n-a avut nici o vina. Durerea lui sufleteasca e mai mare ca a mea. Iar cu asta e greu de trait. E mai greu sa induri sufleteste un rau pe care l-ai facut, chiar si involuntar, decat unul ce ti s-a facut„, a marturisit Nesu. coral