Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va organiza, în perioada 19-30 octombrie 2020, cea de-a patra ediție a expoziției de fluturi vii intitulată Petale zburătoare, care va putea fi vizitată exclusiv online.

 Obiectivul principal al expoziției organizate de Facultatea de Biologie și Geologie, în parteneriat cu Grădina Botanică “Alexandru Borza” a UBB  este atragerea atenției publicului asupra unor specii de fluturi tropicali şi autohtoni şi încurajarea conservării lor.

Expoziția va cuprinde 15 specii de fluturi exotici preponderent din zonele tropicale ale Asiei și Americii de Sud, dar și specii de fluturi autohtoni.

În cadrul expoziției vor fi organizate și activități educative pentru cunoașterea și protejarea fluturilor. Activitățile vor fi adresate în special copiilor și tinerilor și vor cuprinde o scurtă emisiune realizată în fiecare dimineață, la ora 10, sub titlul Cafeneaua fluturilor, precum și un material video care va prezenta specia zilei și care va fi transmis în cursul după-amiezelor.

coral