Targul de Cariere IT, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniu, a avut loc in 15 si 16 martie la BT Arena. Peste 30 de companii au recrutat la eveniment: Steelcase, FME, Riverbed, Magneti Marelli, Tropeum, Take Off Labs, Halcyon Mobile,  MindMaze, Metro Systems, Elflein Transport & Logistik, Siemens si PitechPlus. Angajatorii au adus in atentia candidatilor atat oferte din categoria junior, cat si oportunitati din categoria mid-level si senior.  Totodata, companiile au pus la dispozitia celor interesati de domeniul IT si internship-uri platite. Printre posturile oferite s-au numarat Senior Java Developer, QA Engineer sau Senior Embedded Linux Software Engineer.

La aceasta editie a evenimentului a fost organizata Cluj Tech Society Conference, o conferinta axata pe Artificial Intelligence, Machine Learning si Internet of Things, cu speakeri din Romania si strainatate. Klevis Ramo, Francesco Romano, Karthik Mutuswamy si Razvan Florian au fost cativa dintre speakerii prezenti. Cluj Tech Society Conference a insumat o serie de activitati cu acces liber, iar participantii la eveniment au castigat in urma unei trageri la sorti bilete pentru TedXCluj, dar si alte premii. Tot in cadrul conferintei a avut loc un panel unic in tara pe tema „Are we ready for AI?”. Cluj Tech Society Conference a inclus si o sectiune numita Entrepreneurial Mythbusters. Antreprenori din domeniul IT au povestit despre business-urile incepute, provocarile intampinate si metodele prin care poti sa reusesti chiar si cand variantele pareau ca nu mai exista.

Si la aceasta editie a existat zona de gaming, implementata in parteneriat cu Transylvania eSPORTS Competition. Pe parcursul a doua zile, pasionatii de jocuri pe calculator s-au intrecut la la competitiile de League of Legends si HearthStone, iar castigatorii au plecat acasa cu premii in bani si periferice performante.

Tot in cadrul evenimentului, a fost masurata fericirea cu ajutorul unei aplicatii numita Gimini Mood Tracker App. In 5 puncte de colectare au fost introduse 1186 de stari. 430 dintre participanti au declarat ca la Targul de Cariere IT starea lor a fost excelenta, iar pe locul doi 346 de participanti la eveniment au spus ca starea lor a fost una foarte buna. Gimini Moodtracker este o aplicatie inovatoare, disponobila pentru Android si iOS care tine evidenta starilor tale si te ajuta sa intelegi mai bine sursele acestora. Gimini face ca urmarirea dispozitiei sa fie usoara, distractiva si semnificativa.

Targul de Cariere IT reuneste in fiecare sezon aproximativ 5.000 de persoane interesate de acest domeniu, iar interactiunea directa dintre candidati, angajatori, speakeri si gameri are potentialul de a transforma ideile fiecaruia intr-o sursa de inspiratie pentru noi proiecte si dezvoltarea comunitatii de IT din Romania.
 
 

 

 

coral