Cotidianul israelian Jerusalem Post a dezvăluit că Roman Abramovich (55 de ani), proprietarul lui Chelsea, ar fi la Gomel, în Belarus, și ar încerca să apropie țările aflate în război, Rusia și Ucraina, pentru a ajunge la un acord de pace.

La doar două zile după ce miliardarul rus a anunțat că predă puterea la Chelsea, dar rămâne proprietarul campioanei Europei, o știre a apărut în presa israeliană, fiind preluată și dezbătută în toată lumea. 

Cotidianul Jerusalem Post anunță că miliardarul rus, unul dintre oligarhii lui Vladimir Putin, foarte apropiat de președinte, s-ar implica în negocierile de pace din aceste zile dintre Ucraina și Rusia. I s-ar fi cerut ajutorul de la Kiev și s-ar afla la Gomel, în Belarus, foarte aproape de granița cu Ucraina.

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes a părăsit țara și a ajuns în România: „A reuşit să ocolească legile!”

„Partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia dornic să ajute”

Regizorul și producătorul ucrainean Alexander Rodnyansky a declarat: „Pot să confirm că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia care dorește să o sprijine pentru a găsi o rezoluție pașnică”. Abramovich, originar din Kiev pe linie maternă, ar fi fost unicul rus ce a răspuns pozitiv acestei solicitări. 

Și un purtător de cuvânt al miliardarului a precizat pentru agenția PA Media că „de când a fost contactat, a încercat să ajute”, arată gsp.ro

Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia – Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

coral