Invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie, a fost începutul celui de-al Treilea Război Mondial care are potențialul de a distruge lumea, susține George Soroș.

Invazia a fost precedată de o întâlnire între Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping pe 4 februarie – începutul celebrării Noului An Chinezesc și sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. La sfârșitul întâlnirii, cei doi șefi și-au anunțat parteneriatul dintre cele două țări, susține George Soroș.

Acesta mai spune că a fost surprins de faptul că Xi Jinping i-a dat undă verde lui Putin pentru a invada Ucraina. După ce a căpătat susținerea lui Xi, președintele rus a început să facă ceea ce era necesar pentru a-și îndeplini visul vieții sale. Având aproape 70 de ani, Putin consideră că-și va pune amprenta în istorie. El consideră că poporul rus are nevoie să aibă un conducător pe care să-l urmeze orbește. Însă acest lucru este total opusul a ceea ce înseamnă o societate democratică.

George Soroș consideră că Rusia ar putea pierde războiul. Statele Unite și Uniunea Europeană trimit arme de apărare Ucrainei și se fac eforturi ca ucrainenilor să le fie trimise MIG-uri rusești pe care piloții știu să le piloteze.

coral