Proiectul noii centuri ocolitoare pe care Primaria Dej vrea sa o faca pe cont propriu, intra in dezbatere publica. Vineri, de la ora 12, in sala mare a Primariei Dej are loc o sedinta de dezbatere publica pentru coridorul de mobilitate urbana auto-velo si pietonal, prin realizarea unei strazi de legatura intre strada 1 Mai si Bistritei.

Documentele tehnice pot fi consultate deja la sediul Primariei Dej, la camera 38, iar sugestii pot fi trimise pe mailul primaria@dej.ro.

Va reamintim, in bugetul din acest an a fost propusa finantarea unui drum de legatura intre strada 1 Mai si strada Bistritei. Drumul ar porni din zona de unde incepe digul Somesului, ar traversa raul pe un pod care ar urma sa fie construit paralel cu podul CFR, iar mai apoi soseaua ar continua paralel cu calea ferata, peste terenurile agricole si ar urma sa iasa in zona benzinariei R&R. Soseaua, care nu ar avea rang de Drum National ci doar de strada din interiorul orasului, ar putea fi finantata in cadrul proiectelor de mobilitate urbana si ar fi o alternativa pentru centura ocolitoare promisa de ministerul transporturilor de atatia ani.

coral