Ministerul Culturii a transmis sâmbătă un mesaj la moartea actriţei Sanda Toma, arătând că aceasta a încântat publicul, de-a lungul timpului, cu rolurile sale de neuitat.

''S-a stins încă una dintre marile stele ale scenei româneşti: Sanda Toma. Ne-a încântat cu rolurile sale de neuitat şi ne-a oferit şansa de a fi părtaşii unor momente unice pe scena Teatrului de Comedie şi cea a Teatrului Naţional 'I.L. Caragiale' Bucureşti, pentru care îi rămânem recunoscători. Dumnezeu să o odihnească în pace!'', au scris pe Facebook reprezentanţii Ministerului Culturii.

Totodată, Teatrul Naţional ''I.L.Caragiale'' a anunţat că sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus vineri, 2 decembrie, la Capela Cimitirului Sf. Vineri, iar înmormântarea va avea loc marţi, 6 decembrie, la ora 12,00, la Cimitirul Sf. Vineri.

''Anunţăm cu mare tristeţe plecarea minunatei actriţe Sanda Toma. A făcut parte din 'generaţia de aur', cea mai valoroasă promoţie pe care a avut-o facultatea de teatru şi, implicit, teatrul românesc. Odihnească-se în pace!" – este mesajul transmis lumii teatrale de managerul Teatrului Naţional din Bucureşti, Mircea Rusu.

Actriţa Sanda Toma s-a stins vineri din viaţă.

''O adevărată stea a scenei de Comedie, şi-a încântat publicul în ultimele decenii şi pe scenele Teatrului Naţional din Bucureşti, cu roluri de neuitat. Din partituri mici, Sanda Toma crea personaje de un comic viguros, fermecătoare, imposibil de uitat'', precizează reprezentanţii TNB.

coral