News Flash:

Ministerul Educației: In toate școlile din țară se va face triaj epidemiologic, din cauza gripei

22 Ianuarie 2019
1770 Vizualizari | 0 Comentarii
Ecaterina Andronescu 696x392

Ministerul Educației transmite că din cauza creșterii cazurilor de gripă, în toate școlile din țară se va efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ. Inspectoratele școlare din toată țara au primit o notificare în acest sens.

„Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și luând în considerare recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației Naționale a transmis inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ din subordine”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, transmis marți.

Potrivit sursei citate, în toate școlile din țară se va face zilnic un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ.

„Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată). Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unitățile de învățământ urmând a face preșcolarilor/elevilor recomandările ce se impun”, se mai arată în comunicatul MEN.

Aproape 30 de persoane din țară au murit, în acest sezon, din cauza gripei, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ministrul educatiei gripa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034729 (s)