Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, le recomanda romanilor sa stea acasa in Noaptea de Inviere.

Ministrul Apararii Nationale a transmis sambata un mesaj cu ocazia sarbatorilor pascale, afirmand ca gandul sau se indreapta in primul rand la cei din linia intai, medici, personal medical si militari deopotriva, efortul acestora oferind in fiecare zi speranta in aceasta perioada de criza provocata de pandemia COVID-19.

"In preajma sarbatorilor pascale ma gandesc in primul rand la cei din linia intai: medici, personal sanitar si militari deopotriva, eroii care se lupta in aceste zile pentru a limita pierderile provocate de cea mai periculoasa molima din istoria omenirii. Doar cu implicarea si dedicarea lor vom castiga lupta cu acest inamic nevazut care nu iarta! Stiu ca este greu, dar efortul dumneavoastra ne da in fiecare zi speranta ca vom reveni la viata normala si vom reusi sa depasim aceasta perioada de cumpana", spune ministrul Apararii, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a MApN.

Nicoale Ciuca reia, cu acest prilej, indemnul de a sta acasa in Noaptea de Inviere.

"Pentru multi dintre militarii aflati la datorie in teatrele de operatii nu este prima data cand praznuiesc Sfintele Pasti departe de tara si de cei dragi. Nici pentru cele cateva mii de militari si personal civil din MApN aflati, 24 de ore din 24, in misiuni de sprijin al autoritatilor centrale si locale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19, departe de familiile si casele lor, nu este prima sfanta sarbatoare petrecuta la datorie. Este insa pentru prima data cand cei de acasa vor primi vestea Invierii Domnului in casele lor si nu in Casa Domnului. Dumnezeu este insa (…) pretutindeni unde este iubit si asteptat. (…) Este important chiar si in aceasta perioada a sfintelor sarbatori pascale sa stam acasa. (…) Este important sa respectam normele de distantare sociala. Daca nu respectam aceste reguli vom pune in pericol viata noastra si a celor apropiati", subliniaza ministrul Apararii.

El le da asigurari militarilor aflati in teatrele de operatii ca MApN se va ingriji de orice situatie semnalata in legatura cu nevoile concrete de ajutor si sprijin pentru familiile acestora aflate in tara.

Ministrul Apararii le-a transmis si veteranilor de razboi un mesaj de solidaritate.

"Va suntem alaturi si ne rugam pentru sanatatea dumneavoastra. V-ati facut datoria fata de patrie, este randul nostru sa avem grija de dumneavoastra!", afirma el.

Nicolae Ciuca a adresat multumiri si militarilor in rezerva pentru comportamentul lor.

"Romania are nevoie de dumneavoastra, ramaneti alaturi de militarii activi, daruiti-le din experienta si cunostintele dumneavoastra", le-a transmis ministrul.

Nu in ultimul rand, ministrul Apararii a indemnat la un gand pios pentru militarii care au cazut la datorie in teatrele de operatii sau in misiuni executate pe teritoriul national, conform agerpres.ro

"Sacrificiul lor nu va fi uitat niciodata. Totodata, asigur familiile eroilor nostri ca vor avea in Armata Romaniei un sprijin permanent", mai spune Nicolae Ciuca.

Ministrul isi incheie mesajul subliniind ca "aceasta perioada de cumpana ne-a amintit ca bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet si lumina vine din inima fiecaruia". "Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre", conchide Ciuca. coral