Având în vedere situația creată de pandemia de coronavirus, sistemul de învățământ din România a fost nevoit să se adapteze, astfel că în zonele în care au fost raportate multe îmbolnăviri, cursurile s-au mutat în online.

Foarte multe școli din România s-au închis din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, astfel că orele se desfășoară acum prin intermediul platformelor online. Ce se va întâmpla cu tezele și olimpiadele școlare în cazul în care elevii nu se vor putea întoarce în sălile de clasă?

Ministrul Educației, Monica Anisie, noi precizări despre anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației a vorbit despre felul în care s-ar putea desfășura tezele și olimpiadele în acest an școlar.

Monica Anisie a precizat că, în prezent, Ministerul Educației caută soluții, iar dacă situația o va impune, tezele și olimpiadele școlare ar putea dispărea în acest an, în cazul în care nu se va găsi o modalitate prin care acestea să se desfășoare în mediul online.

Citeste si: Care este rata de abandon școlar în România anului 2021

Monica Anisie a ținut să precizeze că, în ceea ce privește organizarea olimpiadelor școlare, părerile profesorilor sunt împărțite. Anumite cadre didactice sunt de părere că aceste concursuri ar trebui să aibă loc, în timp ce alți profesori se opun, punând siguranța elevilor pe primul plan.

"Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, vă amintiți că am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista, la momentul acela, posibilitatea susținerii acestor evaluări în sistem online. În cadrul Ministerului Educației se face o analiză în acest sens (n.r dacă pot fi susținute olimpiadele). Sunt colegi profesori care consideră că este necesar să realizăm și activitățile acestea, în sistem online, dacă nu putem să le organizăm ca până acum. Însă, sunt și profesori care spun că ar trebui să renunțăm și să nu punem în pericol copiii.", a spus ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit stirileprotv.ro.

În momentul de față, ministrul Educației a precizat că nu s-a luat o decizie definitivă în ceea ce privește susținerea tezelor sau organizarea olimpiadelor, însă nu exclude posibilitatea ca aceste testări să dispară, lucru care s-a întâmplat și în primăvară. 

  coral