News Flash:

Ministrul Educatiei: Ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat a fost semnat

14 Aprilie 2020
4764 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Educatiei Monica Anisie a declarat marti ca a semmnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat si ca acestea se vor sustine pe baza materiei predate in primul semestru al anului scolar. Anisie a mai afirmat ca, in functie de momentul in care este ridicata starea de urgenta, examenele ar putea fi sustinut in luna iulie.

”In scenariul in care vom reveni la cursuri in momentul in care situatia de urgenta inceteaza, am putea sustine examenele in luna iulie. In cazul in care se prelungeste starea de urgenta, atunci vom lua o alta masura in asa fel incat elevii si studentii sa isi poata incheia anul scolar cu bine”, a declarat Anisie la Antena 3.

Ea a anuntat ca a semnat si Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene si va fi publicat in Monitorul Oficial.

”Programele pentru evaluare nationala si examenul de bacalaureat prevad materia studiata pana la momentul inceputul semestrului al doilea. Asa cum am precizat in masurile pe care le-am luat in cadrul Ministerului Educatiei, prin consultare cu partenerii nostri educationali, continuturile pentru examenele nationale vor fi acelea studiate pana la inceputul semestrului al doilea. Iar in cazul in care vom reveni la cursuri cat mai repede, tezele pe care elevii trebuie sa le sustina vor contine numai subiecte din materia studiata pana pe 11 martie, atunci cand au fost inchise scolile”, a adaugat ministrul.

Ea a exclus din nou posibilitatea inghetarii anului scolar, argumentand ca nicaieri nu s-a luat masura inghetarii anului scolar, ci s-au gasit solutii in asa fel incat materia sa fie transferata catre anul scolar urmator sau alte solutii in functie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

”In momentul in care Comitetul pentru Situatii de Urgenta ne spune ca putem reveni in siguranta si ca nu este pusa in pericol sanatatea copiilor si a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie sa il adoptam”, a conchis Anisie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044473 (s)