Ministrul Justiției Stelian Ion a anunțat ce măsuri drastice vrea să impună în ceea ce privește cartelele telefonice. Oficialul român a afirmat că are în plan un proiect care interzice achiziționarea de cartele telefonice fără buletin. Acesta este un proiect prioritar pentru demnitarul român, care a oferit și o serie de exemple prin care motivează această opțiune.

Motivul pentru care ministrul Justiției vrea să impună măsuri drastice privind cartelele telefonice

Un proiect de lege, susținut de către Ministrul Justiției Stelian Ion, ar putea să interzică cartelele telefonice cumpărate fără buletin. Motivul este lesne de înțeles, în contextul unor evenimente recente, pe care inclusiv oficialul român le-a menționat în cadrul argumentului său. Stelian Ion a precizat necesitatea instituirii unei legi privind achiziționarea cartelelor prepay doar cu buletinul având în vedere infracțiuni precum crima de la Arad sau recenta amenințare cu bombă de la Curtea de Apel București. Ministrul a deschis discuția despre cartelele telefonice în contextul în care a explicat cum decurge ancheta în cazul crimei de la Arad, în care s-a stins din viață afaceristul Ioan Crișan. Stelian Ion a menționat faptul că este vorba despre un caz delicat, anchetatorii încercând să meargă pe mai multe piste pentru a soluționa acest caz.

Dacă ar fi fost chestiuni clare (despre crima din Arad) aţi fi aflat. Pe de altă parte, este un caz delicat, este un caz complex şi urmărirea penală trebuie realizată cu discreţie. Este foarte important să nu fie afectate pistele pe care lucrează anchetatorii, aşa că eu aş privi cu rezervă teoriile care se vehiculează în spaţiul public. Această cauză este îngrijorătoare. Întotdeauna după ce se întâmplă anumite astfel de tragedii, este o faptă extrem de gravă până la urmă, se poate analiza sub aspect legislativ să se aducă unele modificări. Ieri (luni) a fost prin telefon a fost ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, ministrul este de părere că interzicerea cumpărării cartelelor prepay fără buletin ar fi contat inclusiv în cazul de la Caracal, unde două tinere au fost răpite, sechestrate și ucise.

Cred că trebuie să luam în serios reanalizarea soluţiei privind interzicerea cumparării cartelelor fără buletin. O sa propun această chestiune. Din păcate, tot mai multe situaţii în care oameni certaţi cu legea se folosesc de acest mijloc. Îmi amintesc şi de cazul Caracal. Deci este un subiect pe care îl am pe agendă, printre priorităţi, a declarat Stelian Ion

coral