Premierul Florin Citu a anuntat miercuri seara demiterea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei. Cererea de revocare din functie a fost deja trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

Schimbarile pe scena politica continua. Forin Citu a anuntat miercuri seara demiterea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei.

Stelian Ion, demis din functia de ministru al Justitiei

Premierul Florin Citu a luat miercuri seara o decizie radicala, dar importanta pentru Romania, acesta la demis pe ministrul Justitiei, iar cererea de revocare a fost trimisa spre aprobare lui Klaus Iohannis.

"l-a demis din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției. Cererea de revocare a fost deja trimisă către președintele Klaus Iohannis.",  a spus Citu.

Premierul Romaniei a explicat ca nu vrea sa tina in echipa lui persoane care nu se gandesc la viitorul tarii si nu permite dezvoltarea acesteia, pentru ca nu sunt capabili sa-si ia sarcinile in serios.

Mai mult decat atat, Florin Citu a mai spus ma ministrul Justitiei "santajeaza poporul roman" prin blocarea unor proiecte de dezvoltare, dar mai ales ca, nu a reusit desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor, lucru de care ar fi trebuit sa se ocupe in aceste opt luni.

“Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele.

Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a spus premierul.

Stelian Ion, amenintari la adresa lui Florin Citu

La putin timp dupa ce a fost demis din functia de ministru al Justitiei, Stelian Ion a inceput sa-l ameninte pe Florin Citu.

Fostul ministru al Justitiei a precizat ca plecarea lui din echipa Citu va fi urmata si de plecarea premierului.

Mai mult, acesta a mai precizat ca a fost constrans sa ofere avize mult prea repede, pentru proiecte care necesitau analiza de cateva zile.

Mai mult, Stelian Ion a spus despre premier ca nu are respect fata de lege, amintind antecedentele sale din trafic.

"Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă. coral