Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat, la Digi24 ca nu va fi nicio problema cu plata pensiilor, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR pe legea bugetului, dar ca majorarea alocatiilor pentru copii nu poate fi facuta pana cand legea bugetului nu intra in vigoare. Si PSD l-a acuzat pe presedinte ca ii lasa pe copii fara alocatii majorate.

„E o abordare pur electorala. Cred ca din pacate domnul presedinte e dispus sa-i faca pe romani sa sufere din interese personale. Vrea sa blocheze cresterea alocatiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern ca nu mai sunt bani', a spus ministrul.

„Asigur pe toti pensionarii din Romania ca acest guvern nu se va gandi sa blocheze, sa inghete sau sa scada pensiile. Situatia e grava din punct de vedere al investitiilor. Daca bugetul nu e promulgat, majorarea alocatiilor fara aprobarea si promulgarea bugetului nu se poate face. Nu avem fondurile necesare', a spus Marius Budai.

Social-democratii il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a blocat majorarea alocatiilor pentru copii, prevazuta in legea bugetului pe 2019.

„Presedintele Iohannis ‘Bete-n-Roate’ tocmai a blocat majorarea alocatiilor pentru copii prevazuta in legea bugetului pentru anul 2019 votata de PSD, ALDE, UDMR si minoritati. Desi Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care sa permita utilizarea sumelor suplimentare prevazute in buget pentru majorarea alocatiilor, aceasta prevedere nu poate intra in vigoare decat la data de 1 a lunii ce urmeaza intrarii in vigoare a legii bugetului. Asadar, chiar daca Guvernul a pregatit banii pentru copii, acestia nu vor putea fi acordati din cauza blocajului presedintelui”, a transmis PSD intr-un mesaj postat pe Facebook.

Seful statului a anuntat, vineri, la Palatul Cotroceni, ca va ataca la Curtea Constitutionala proiectul bugetului de stat pe 2019, pe care l-a numit „bugetul rusinii nationale'.

Iohannis a atacat dur guvernarea PSD-ALDE si i-a acuzat pe social-democrati ca nu guverneaza pentru romani, ci pentru Liviu Dragnea. El a dat exemplul sumelor alocate prin buget finantarii partidelor parlamentare, care s-au majorat de 20 de ori, comparativ cu anul 2016.

„Un lucru este clar, Guvernarea PSD a esuat. In spitale, probleme peste probleme, aducatia este subfinantata, economia Romaniei este bulversata, mai ales dupa Ordonanta 114, data in mare taina, la sfarsitul anului trecut. De autostrazi nici nu poate fi vorba. Despre justitie, pai intreaga Guvernare pesedista a fost un asalt asupra justitiei si a statului de drept din Romania, cu obiectivul clar, din partea PSD, de a pune mana pe justitie, de a politiza justitia, ca ei sa isi rezolve problemele penale', a spus Iohannis.

coral