Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, se pregătește să își predea mandatul, relatează România TV. Până în acest moment, în negocierile pentru noul Executiv nimeni nu a solicitat Ministerul Muncii.

Pe programul actualului ministru este prevăzută pregătirea protocolului de predare – primire mandat.

Reamintim faptul că totul vine în contextul în care până în momentul de față niciun partid nu a cerut Ministerul Muncii deși Partidul Național Liberal este dispus să negocieze acest minister pentru formarea coaliției, mai precizează sursa citată.

Momentan, nu se știe cine va ocupa locul acesteia și va manageria pensiile și salariile românilor.

Premierul României, Ludovic Orban, și-a dat demisia din funcție

La începutul săptămânii, 7 decembrie 2020, prim-ministrul României, Ludovic Orban, și-a depus mandatul. Așadar, Ludovic Orban a precizat faptul că decizia luată, arată faptul că nu se agață cu disperare de funcția de premier. Mai mult decât atât, acesta a ținut să sublinieze că își încheie mandatul după un an și o lună, perioadă de grea încercare pentru statul român.

Inițial se vehicula că funcția va fi ocupată de prim-vicepremierul Raluca Turcan, însă premierul interimar este Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

coral